Voihan myskikurpitsakeitto! Se on juuri sellainen täyteläinen ja lämmittävä ruoka, jonka lämmittää hellalla hetkessä, kun on hakenut lapsen koulusta ja molemmilla on kiljuva nälkä. Herkkua sellaisenaan, vielä herkumpaa raejuuston tai krutonkien kanssa. Unohdan aina välillä, miten hyviä myskikurpitsat ovat. Onneksi kaupassa ne nostetaan hyvin esille, kun niiden kausi alkaa.

Ensimmäinen kurpitsakeittokokeiluni oli ihanan tulinen. Chilin ja limen yhdistelmä oli supermaukas, mutta pojalleni valitettavasti hieman liikaa. Seuraavassa versiossa keskityinkin  maun täyteläisyyteen, mutta ärsyynnyin vähän siitä, miten työlästä (ja vaarallista) myskikurpitsan kuoriminen on. Sitten kuulin, että uunissa pehmenneen myskikurpitsan voi syödä kuorineen. Syntyi tämä superhelppo resepti.

Paahteinen myskikurpitsakeitto

myskikurpitsa

1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja

valkosipulinkynsi

1/2 makea paprika

1/4 punasipuli

fond “du chef” (hyytelömuotoinen kasvisliemikuutio)

2 dl kookosmaitoa

vettä (1/2-1 litra)

suolaa

oliiviöljyä

Halkaise myskikurpitsa ja poista päistä kovat osat. Kaavi siemenet pois ruokalusikalla. Voitele öljyllä sisäpinnat ja pane 200-asteiseen uuniin leivinpaperin päälle uunipellille 20 minuutiksi pehmenemään. Öljyä pieni vuoka ja kaada siihen tomaatit. Laita joukkoon paprikan pala sekä valkosipulinkynsi kuorineen. Lisää mukaan vielä kuorittu sipuli. Suolaa hyvin. Aseta vuoka kurpitsapellille ja nosta uunin asteet 250. Pane samalla grillivastus päälle. Paahda kasviksia vielä 10 minuuttia.

Purista valkosipulinkynsi ulos kuorestaan ja pane se sekä pehmenneet kasvikset tehosekoittimeen. Kaada sekaan kiehuvaa vettä ja kookosmaitoa. Lisää “kasvisliemilöllykkä”. En suostu enää käyttämään tavallisia, murenevia paloja. Tämä on PARAS! Sekoita keitto blenderissä tasaiseksi, säädä veden määrällä keiton paksuutta. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Minulla meni tähän n. puoli litraa, tykkään aika paksusta keitosta. Kurpitsan kokokin vaikuttaa veden tarpeeseen.

Nauti keitosta ja kehuista muulta pöytäseurueelta! :)