KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / LEHMUS ROASTERY

Viime kuukausina huulillani on viivyskellyt lähinnä kofeiiniton Kesämäki-kahvi, mutta myönnän, että helle teki lopulta tehtävänsä. Siirryin jo viime viikolla salakavalasti kofeiinittomasta kahvista kofeiinilliseen, jota join reilun viikon verran kauramaidon ja jääpalojen kanssa kylmänä versiona. Nyt aloitan päiväni tuttuun tapaan taas suodatinkahvilla, mutta koetan pitää päiväkohtaiset määrät kurissa, jotta rauta-arvoni jatkavat nopeaa nousuaan jatkossakin.

En näköjään ollut valmis luopumaan kahvista kokonaan, mutta en enää “tarvitse” maitokahvia litratolkulla päivän aikana. Asioista nauttii aivan eri tavalla, kun ne lakkaavat olemasta itsestäänselvyyksiä tai ne uhkaa menettää kokoaan. Hieman dramaattista, mutta siltä minusta tuntui, kun alhaisen ferritiinin kanssa koko alkuvuoden taistelin. En muista, koska aamun ensimmäinen kahvikuppi olisi maistunut niin hyvältä kuin kuukausien(!) tauon jälkeen.

Lehmus Roasteryn uutuudet yhdessä paketissa

Tummapaahtoisia kahveja luokseni lähetti vanha tuttuni eli Lappeenrannassa sijaitseva Lehmus Roastery, joka valmistaa muuten ihan parasta kofeiinitonta kahvia, johon tuossa ylempänä linkitin. Vähän aikaa sitten myyntiin tullut Kesän parhaat -laatikko on kuin minulle tehty, sillä se sisältää kolme uutta tummapaahtoista kahvia söpöissä pusseissa ja lisäksi hieman kesäluettavaa. Otin kahvit maalle juhannustestiin ja sain kyytipojaksi vielä alekoodin jaettavaksi. Sen löydät rullaamalla tämän postauksen loppuun ja se käy KAIKKIIN Lehmus Roasteryn kahveihin.

Lomapaahto

Kolmesta tummasta kesäpaahdosta eli kesäisestä tummasta paahdosta suosikkini oli kaikkia todennäköisyyksiä vastaan sininen pussi eli Lomapaahto. Siis ihan sillä perusteella, että sininen ei ole värini. Haha! Minun suussani Lomapaahto on pehmeä, mutta todella virkistävä kahvi, joka mätsää ennen kuppiin kaatamista lämmitetyn kauramaidon kanssa täydellisesti. Siksi siihen taisin ihastuakin, musta kahvi ei ole juttuni vieläkään. Lomapaahto saapuu neljältä nicaragualaiselta pienviljelijältä. Papulajike on Caturra Arabica.

Kesäpaahto

Oranssi Kesäpaahto taas on pehmeistä pehmein kahvi. Kun yö on ollut rankka helteen ja minun kohdallani myös kasvukivuista kärsivän lapsen vuoksi, kahvikupillinen tätä herättää halauksenomaisesti ja hellästi. Lempeästi herätetty ihminen jaksaa olla lempeä läheisilleen. Tämä on Castillo – ja Colombia Arabica -lajikkeiden sekoitus.

Mökkipaahto

Punainen pussi eli Mökkipaahto oli ulkoasunsa puolesta ennakkosuosikkini. Odotin, että tämä olisi kahveista tummin ja ehkä myös hapokkain, mikä olisi toisaalta ollut hassua, sillä mitä kauemmin eli tummemmaksi kahvia paahtaa, sitä enemmän siitä poistuu happoa. Tämän makuprofiili oli kuitenkin jotenkin “tasaisin”. Väittäisin varmaksi tuliaiskahviksi oli vastaanottajan kahvimaku sitten millainen tahansa. Mökkipaahto saapuu Perusta Cajamarcan alueelta ja on viiden lajikkeen sekoitus.

Kesäyllätyksenä liikuttava novelli

Laatikossa on kahvien lisäksi Juha Itkosen kesänovelli, joka on kirjoitettu vain ja ainoastaan Kesän parhaat -laatikkoon. Siinä, missä tämän täydellisen tuliaispaketin uutuuskahvit saapuvat Nicaraguasta, Perusta ja Kolumbiasta, uniikki novelli saapuu Helsingistä. Omenapuu-novelli kolahti tällaiseen etätöitä tekevään, hengähdystauosta haaveilevaan ja omien vanhempien vanhenemisesta ahdistuvaan kaupunkilaiseen. Sori Juha, kun loiskutin sun herkälle novellille Mökkipaahtoa! :D

Alennuskoodilla IINA15 saat Lehmus Roasteryn tuotteista kesäkuun loppuun asti 15% alennusta. Suuntaa ostoksille TÄSTÄ!