Kurpitsapikkelssi on pahaa. Kurpitsapikkelssi on myös ainut ruoka, jossa olen kurpitsaa tähän mennessä syönyt, joten en voi yleistää kurpitsan olevan pahaa. Eikä se tosiaan olekaan, sillä onnistuin improvisoimaan siitä niin uskomattoman herkullisen keiton, että tämä meni jopa suuren rakkauteni tomaattikeiton edelle epävirallisella rakkauslistallani. Keitto on muuten aika nopea valmistaa, mutta kurpitsan tappaminen on aikaavievää puuhaa. Kuoret ovat paksut ja kovat. Suosittelenkin ensin halkaisemaan kurpitsan, sitten kaapimaan siemenet pois, sen jälkeen pilkkomaan kurpitsan isoihin paloihin, jotka lopulta kuoritaan ja pilkotaan pienemmiksi pannulle. Sitten vaan kokeilemaan!

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kurpitsakeitto

1 myskikurpitsa

1 sipuli

1 rkl kookosöljyä

1 rawit-chilipalko

 1 tl punaista currytahnaa

1/2 tl valkosipulimurskaa

1/3 tl chili & lime -maustetta (Santa Maria)

1 tl raastettua inkivääriä

1 fond “du chef” (hyytelömuotoinen kasvisliemikuutio)

4 dl vettä

1 tlk kookosmaitoa

Kuullota pilkottu sipuli kookosöljyssä currytahnan kera. Lisää tapettu kurpitsa n. 4 cm x 4 cm paloina. Lisää mukaan loput mausteet. Paista seosta pannulla 15 minuuttia tasaisesti käännellen. Lisää kasvisliemikuutio ja 4 dl vettä. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes kurpitsat ovat pehmenneet. Tähän menee suunnilleen 45 minuuttia. Surauta sileäksi sauvasekoittimella, lisää kookosmaito ja nautiskele.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA