Mikäs sen parempi postausaihe syyslomaviikolle kuin listata, mitä 7-vuotias katsoo Netflixistä. Meillä kaikilla on suosikkisarjamme, myös lapsilla. Esimerkiksi tuntien ajomatka Rovaniemelle taittuu paremmin, jos aktiivisella lapsella on jotakin, mihin keskittyä. Samoin äkilliset työhommat, jotka pitää hoitaa ihan just nyt heti, sujuvat paremmin, jos lapsi voi keskittyä sen vartin verran johonkin kivaan sen sijaan, että kyselisi vieressä kerran minuutissa, joko äiti on valmis. Joko nyt? Eikö nytkään vielä..?

Meillä ei ole tarkkaan määriteltyä ruutuaikaa, vaan siihen vaikuttaa se, onko aamulla katsottu piirrettyjä ja katsoiko poika Pikku Kakkosen. Pidän siis hieman kokonaisaikaa silmällä, mutta mitään munakellotaktiikkaa tai listaa en käytä. Aikuisten sarjasuosituksiani voi lukea useamman postauksen verran blogini Netflix-kategoriasta. Mutta nyt siirrytään 7-vuotiaan suosikkisarjoihin. Nämä kaikki löytyvät suosikkisuoratoistopalvelustani Netflixistä, mutta osa myös maksutta YLE Areenasta.

Mitä 7-vuotias katsoo Netflixistä:

Hei, Ninja

Hei, Ninja on kekseliäs sarja, jossa parhaat ystävykset Wesley ja Georgie yhdessä hassu kissa-apurinsa Pretzelin kanssa muuntautuvat oikeiksi ninjoiksi. Näin he pääsevät astuamaan taikamaailmaan ratkaisemaan ongelmia ja pelastamaan erilaisia kiperiä tilanteita. Tämä animaatio on todella kauniisti tehty näin aikuisen näkökulmasta.

Miksi Nöpsy tykkää sarjasta? Kuulemma Pretzelin vuoksi. Olisin itse vastannut saman! :D

44 kissaa

44 kissaa on todella tarttuvalla tunnarilla varustettu, alunperin  italialainen animoitu lasten sarja. Kissalauma saa supervoimia mummun pasta-annoksesta(!) ja voi näin kohdata erilaisia haasteita ja vihollisiakin eli vähän rajumpia kissoja. Parasta sarjassa näin äidin mielestä kissojen lisäksi ovat hauskat laulut, jotka ovat todellisia korvamatoja.

Miksi Nöpsy tykkää sarjasta? “Biisit on vaan jäätävän hyviä!”

Jussin matkat / Saken aikamatkat

Jussin matkat (YLE) eli Saken aikamatkat (Netflix) (nimi riippuu siitä, mistä palvelusta sarjaa katsoo) on Hei, Ninjan kanssa hieman samantyylinen ohjelma. Tässä pienen pojan mielikuvitus vie häntä ympäri maailman ja halki historian niin, että tosielämän tilanteet heijastuvat seikkailuihin jollakin tavalla. Samalla hän oppii tärkeitä asioita taitavien mielikuvitusystäviensä kanssa.

Miksi Nöpsy tykkää sarjasta? “Oppii samalla sillai historiaa, se on kiinnostavaa.”

Taavi Tiikerin naapurissa Daniel Tiikerin kulmilla

Taavi Tiikerin naapurissa  (YLE)  eli Daniel Tiikerin kulmilla / (Netflix) oli ensimmäisiä sarjoja, joihin lapsi suorastaan ihastui. Hän oli silloin suunnilleen 3-vuotias, mutta tätä sarjaa hän katselee vielä edelleen. Taavi on 4-vuotias tiikeri, joka oppii joka jaksossa koulussa ja elämässä tarvittavia taitoja, kuten erilaisia tunteita ja niiden käsittelyä. Sarja opettaa mm. käymään potalla, pyytämään anteeksi ja puhumaan tunteista.

Miksi Nöpsy tykkää sarjasta? “Ne hahmot on tosi söpöjä eikä oo mitään pelottavia juttuja.”

Tööt! Tööt! Kari Kaara

Tööt! Tööt! Kari Kaara on ihan paras! Söpöt autolapset seikkailevat pitkin Puskurilan kiemuraisia teitä ja kohtaavat lapsille tuttuja tilanteita ja tunteita aina mustasukkaisuudesta positiivisempiin olotiloihin. Sarjasta on myös spin off -sarja Karin pikkusiskon Krissen silmin kuvattuna.

Miksi Nöpsy tykkää sarjasta? “Kivoja satuja ja erikoisjaksoja.” Tämän oletan viittaavan viime vuoden Halloween-jaksoon.

LEGO Ninjago

LEGO Ninjago on tämän postauksen sarjoista ehkäpä rajuin, ja siitä on tehty useita rinnakkaissarjoja. LEGO-ukkelininjat seikkailevat Ninjago Cityssa kohdaten joka kausi uusia vihollisia. Joskus vastassa ovat käärmeiset eli käärmeihmiset, toisinaan taas vaikkapa taivasmerirosvot. Myös ystävyys on välillä koetuksella eikö mestari Wun oppejakaan aina noudateta täysin. Ja kyllä, olen katsonut kaikki kaudet vapaaehtoisesti. Tämä sarja on oikeasti juoneltaan hyvä!

Miksi Nöpsy tykkää sarjasta? *villiä pyörimistä ja hyppimistä* Sanoisin siis, että ninjaliikkeiden vuoksi.

Mitä teillä katsotaan Netflixistä tai vastaavista suoratoistapalveluista? :)

(kuvat täältä, täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä)