Jälleen kerran vääristelen otsikossa vähän totuutta, sillä aloitin tämän teemakuukausitouhun jo viime vuoden lopulla. En silloin vaan vielä tiennyt, että tästä tulee kuukausittainen tapa, joten ehkä saan anteeksi “huijaukseni”. Joulukuussa latasin älypuhelimeeni superhyvän sovelluksen ja aloin opiskella sen avulla ranskaa ensimmäistä kertaa elämässäni. Teemakuukausien idea on, että kokeilen jotakin asiaa kuukauden verran ja sen jälkeen päätän, jatkanko elämääni uuden asian kanssa vai ilman sitä. Uuden kielen opiskeleminen jäi osaksi elämääni ja hyvä niin. Tahti on hieman hidastunut, mutta oppiminen on edelleen kivaa.

Tammikuussa lopetin punaisen lihan syömisen, kun oivalsin, etten oikeastaan elä täysin arvojeni mukaisesti, koska pelkään olevani jotenkin hankala tai vaikea. Miten typerää! Lihat ja kanat jäivät ruokavaliostani pois vuodenvaihteessa, mutta kalaa ja kananmunia syön edelleen välillä. Munia harvemmin, mutta kala on vielä iso osa ruokapyramidiani suurilta osin siksi, että isäni kalastaa ja voissa paistettu kuha on parasta ikinä. Lehmänmaitotuotteita käytän hyvin vähän, oikeastaan vain erikoistapauksissa (ks. THE kuha) tai “vahingossa” esimerkiksi, jos maitoheraa löytyy sipseistä.

Kuukausi hurahti nopeasti eikä lihaa ole ollut ikävä kertaakaan. Löysin hyvät korvaajat niin lihapullille kuin nakeillekin, sillä nuo voileipien suosikkipäälliset huolettivat kumma kyllä eniten. Härkikseen ja nyhtikseen olin ihastunut jo aikoja sitten. Kasvisruokareseptipankkini kasvaa alati ja omatuntoni on vähemmän huono nyt. Vegaaniksi en ryhtynyt, mutta imin itseeni ideoita Vegaanihaasteen materiaaleista. Ehkä jossakin vaiheessa luovun kaikista eläinperäisistä tuotteista, sen näyttää vain aika.

Helmikuu alkoi kuin varkain enkä ensin meinannut keksiä uutta kokeiltavaa. Kävin ystäväni luona Porissa ja kuunneltuani reilun vuorokauden verran hänen hehkuttavan parempaa juoksukuntoaan ja erästä juoksukurssia, minulla välähti. Kursseja on tarjolla niin juoksijoille kuin rapakuntoisillekin, joten valitsin vahvalla lenkkeilytaustalla itselleni Kävelystä juoksuun -kurssin ja klikkasin itseni mukaan. Sain itse asiassa juuri ensimmäisen viikon ohjelman itselleni, joten ensi viikolla hypätään surman suuhun! Ohjelmista voi lukea lisää ystäväni julkaisusta täältä.

Mitä luulet? Jääkö juoksu elämääni vai tuleeko siitä ensimmäinen kokeilu, jota en päädy jatkamaan? :D