TUOTTEET SAATU / WEECOS

*KAUPALLINEN LINKKI

Vanha yhteistyökumppanini *Weecos ja minä lähdimme yhdessä etsimään merkkiä, jolta voisi ostaa paremmalla omallatunnolla treenivaatteita. Ostan treenikamoistani jo 90% secondhandina, mutta joskus ei vaan ole tarjolla sitä, mitä tarvitsee. Joskus taas, jos löydän ekologisemman merkin, en tykkää yhtään merkin treenivaatteiden tyylistä. Siksi testasin treenitopin ja -housut nimenomaan merkiltä nimeltä go as u.r. Katsokaa nyt näitä värejä! Millainen kombo muka voisi sopia minulle enää paremmin? Olen rakastunut.

Go us u.r. on belgialainen merkki, joka myy omien sanojensa mukaan vaatteita ja kauneustuotteita aktiivisille naisille. Kaikki on tuotevalikoimassa vegaanista. Nämä ekologisemmat treenivaatteet, jotka valmistetaan Portugalissa, tehdään kierrätetystä polyamidista. Kankaat ovat tämän merkin tapauksessa suurimmaksi osaksi meristä kerätyistä kalastusverkoista tehty. Lisäksi niissä on UV-suojakerroin 50+. Moni uimapukumerkki käyttää samaa materiaalia, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen kerta, kun törmään kalastusverkkotreenivaatteisiin.

Rakastuin merkin käyttämiin väreihin ihan totaalisesti. Tiedän, että sanoin sen jo, mutta ihan oikeasti. Tämän punaisen ja pinkin yhdistelmän lisäksi tarjolla on keltaisen ja valkoisen värikombo. Nämä herkulliset *treenitrikoot löytyvät toki myynnistä *myös mustina. Housuista otin koon M, käytän normaalisti sekä kokoa M että L. Nämä voisivat olla makuuni vieläkin jämäkämmät yläreunasta, joten S-koko olisi ehkä ollut täydellinen valinta. Tilaan nuo mustat siinä koossa varmaankin heti, kun nykyiset mustat trikooni repeävät sisäsaumoista. Niin näiden reisien vuoksi käy aina lopulta.

Housujen nilkoissa olevat pinkit osiot ovat pitkät, joten täyspitkinä housut ovat sopivat pitkälle ihmiselle. Kun pinkin kaistaleen kääntää kuten minä tein yllä olevassa kuvassa, housut sopivat tällaiselle 159,5 cm lyhyellekin ilman, että nilkkoihin jää puoli metriä kangasta myttyyn. Klassisesta kyykkytestistä annan housuille 4/5 pistettä, sillä ne pysyvät kyllä hyvin paikoillaan eikä niitä tarvitse nostella, mutta läpinäkymättömyys ei ole ihan sataprosenttista, vaan alushousujen reunat kuultavat läpi hennosti ainakin punaisissa versioissa. Mustissa tilanne saattaa olla eri.

Entäs sitten *treenitoppi? Se on malliltaan aika pitkä ja naurahdinkin vähän toppia sovittaessani. Mallin yllä housujen ja topin väliin jää näkyviin ihoa, minulla toppi ja housut muodostavat oikeastaan treenihaalarin. Toppi tuntuu hyvältä päällä ja on tarpeeksi jämäkkä, vaikka kangas ei ole superpaksua. Oikeastaan tämä toppi pääsee oikeuksiinsa mustien housujen yläosana, kun se saa täyden huomion.

Sitten se suurin miinus tästä setistä. Kuten tuosta ihan ylimmästä kuvasta näkee, topin alareunassa oleva kuminauha on aika kireä. Se ei tunnu kovin kireältä, mutta näyttää siltä. Vyötäröni on kapea muuhun vartalooni nähden, joten jos minulla tuo pureutuu jo noin syvälle, voin vain kuvitella, miltä se pahimmillaan tuntuu yllä. Aionkin nipsaista alareunan kumpparin (se kulkee kankaan sisällä irrallisena) poikki, sillä topissa itsessään on sopivan napakalta vaikuttava alareuna. Topista otin koon M, käytän normaalisti sekä kokoja S että M merkistä riippuen.

Haluatko kuulla lisää tai nähdä nämä ekologisemmat treenivaatteet muissa väreissä? Selaile *go as u.r -merkin tuotteita täällä! Ne ovat nyt 10% alennuksessa.

Psst! Kannattaa muuten tutustua *Weecosin kasvomaskitarjontaan, jos tahtoo myös maskiasioissakin panostaa eettisyyteen ja ekologisuuteen. :)