En enää muista tarkkaa ajankohtaa, kun Nöpsy alkoi saada vatsakipuja maito- tai kermajäätelöä nautiskeltuaan. Välillä lehmänmaitotuotteet tuottavat “vain” ilmaa, mutta joskus vatsa tulee todella kipeäksi. Koskaan ei tiedä etukäteen, miten tulee käymään. Olen pari viime kesää etsinyt parhaita maidottomia jäätelöitä, joita poikani syö ja yksi niistä oli Choicen vaaleansinisessä kääreessä myytävä toffeetuutti. Muistan elävästi, kuinka pojan silmät syttyivät, kun ostimme tuutin Korkeasaaren jäätelökioskista hänelle. Ei tuntunut enää siltä, että hän jää paitsi suuresta valikoimasta maidottomia herkkuja.

Choice on maidottomien jäätelöiden klassikko, jota myydään nyt uudessa pakkauskoossa. Maidoton ja vegaaninen Choice-jäätelösarja tuli meille tutuksi Caramel Toffee -tuutin (jouduin tsekkaaman maun netistä käärepaperimuiston perusteella) ja Smooth Vanilla -pakkauksen ansiosta. Tuo maidoton vaniljajäätelö on paras vaniljajäätelö kaikista tietämistäni – maidolla ja ilman! Kaikki Choice-koot ja maut näet täältä.

Kun kuulin Ingmanin uutuuksista, tiesin heti, että nämä maidottomat tulen arvostelemaan blogissa. Maidottomista tuotteista kirjoittaessani kommenttiboksini täyttyy yleensä erityisen nopeasti, joten tiedän aiheen olevan kiinnostava blogini lukijoille. Kauppareissulla ostin siis pakkauksen testiin. Uusi Choice-koko on vähän alle puoli litraa, ja uusia makuja on kaksi. Näissäkään Choice-jäätelöissä ei ole gluteenia.

Uudet maut on kuulemma kehitetty erityisesti suomalaisia makumaailmoja ajatellen. Mutta mitä niistä tuumasivat sekaanit Nöpsy (5 vuotta) ja Nöpsyn äiti (33 vuotta)? Ensimmäisenä makutestiin pääsi Kookos & Mustikka, koska toista makua en löytänyt kaupoista. Tässä on yhdistetty kookosjäätelöä, mustikkakastiketta ja kookoslastuja sellaisella tavalla, että kookosrakastaja vaipuu transsiin jo jäätelöä nuuhkaistessaan. Kookoshiutaleet tuovat lapsuuden mieleen välittömästi ja mustikkakastiketta on kerrankin tarpeeksi. Jäde oli mainio makupari mustikkajogurtti-raparperipiirakalle, jolla sen kanssa herkuttelimme.

Tumma suklaa & marjat odottaa vielä löytymistään pakastealtaasta. Odotan jo, että pääsen analysoimaan suklaanmakuista kookosjäätelöä, suklaarouhetta ja marjakastiketta! :)