KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / KEVIN MURPHY

Joinakin aamuina, kun katson kylpyhuoneessa peiliin ja nostan hiusharjani ilmaan, harja tuntuu vetävän hiuksiani puoleensa magneetin tavoin. Kun harjaan hiukseni, kuuluu ritinää ja rätinää. Hiukset leijuvat ensin pääni ympärillä ja liimautuvat lopulta kiinni kasvoihini. Jaahas, ulkona on pakkasta.

Pakkanen sekä sähköistää hiukset saaden ne käyttäytymään vallattomasti, mutta myös kuivattaa latvoja heikentäen niitä kunnes ne pahimmassa tapauksessa murentuvat ja katkeilevat. Tämä on kuitenkin helppo estää. Ota talteen parhaat vinkkini talvihiustenhoitoon! Kuvasimme vinkit viikonlopun mökkireissulla lumipyryn keskellä ja hiukseni lentelivät tuulessa, joten kannattaa ehkä keskittyä tekstiin enemmän kuin kuviin.

Kuivaa hiukset ennen kuin lähdet ulos. Kosteus jää hautumaan päänahkaan ja kuivattaa ja ärsyttää sitä, jos tapanasi on peittää kosteat hiukset pipolle ja lähteä suoraan suihkusta ulos. Muistathan, että jäätyvä vesi laajenee? Jos siis hiuksen sisällä on vettä, se saattaa aiheuttaa vaurioita hiukseen laajenemisvaiheessa.

Yksinkertainen ohje on usein paras. Suojaa hiukset ja vedä pipo päähän! Kylmä ilma ja viima eivät kuluta hiuksia, kun ne ovat visusti piilossa. Sujauta myös pitkät latvat takin sisään. Parhaiten hiuksia hellivät luonnonmateriaalit. Keinokuidut eivät lämmitä yhtä hyvin ja tekevät hiukset todella nopeasti sähköisiksi. Myös hiusharjaksi kannattaa valita luonnonharjasta muovin sijaan. Kevinin harja on tehty bambusta ja villisian harjaksista.

Kuivina leijuvien hiusten torjumisessa avainsana on kosteutus.  SMOOTH.AGAIN-sarja on alunperin suunniteltu paksuille, karheille, pörröisille ja/tai muuten vaan kurittomille hiuksille, mutta täyden potentiaalinsa se saavuttaa pakkassäällä. Sen sisältämät öljyt ja Murumuruvoi estävät hiuksen pörrööntymistä ja antavat lisää kiiltoa sekä vahvuutta.

Myös kosteuttavaa HYDRATE.ME -sarjaa kannattaa kokeilla, se ei ole aivan yhtä silottava. Talven tehokuuriksi sopii hiusnaamio. ANGEL.MASQUE on naamioista oma suosikkini, jota käytän kerran viikossa, mutta taidan vaihtaa HYDRATE-ME.MASQUEn käyttöön lopputalveksi. Jos lumimyräkkä pääsee yllättämään, kuten meidät eilen, UN.TANGLED-selvityssuihke sekä auttaa selvittämään takut että suojaa hiuksia seuraavalta myrskyltä.

Saattaa kuulostaa hassulta, mutta myös ruokavalio vaikuttaa hiuksiin. Proteiini on tavallaan “hiusten ruokaa”, sillä hiukset koostuvat pääasiassa siitä. Jos siis proteiinin saanti on retuperällä, hiuksistakin tulee ajan mittaan heikkorakenteiset ja kuivat.

Sähköisyys on rasittavaa, mutta siihen löytyy apua todella läheltä. Sattuuko käsilaukussasi olemaan matkakokoinen hiuslakka? Kannattaisi. Metallinen purkki purkaa hiusten sähkövarausta, jolloin ne ovat vähemmän sähköiset. Sivele siis metallisella purkilla hiustesi pintaa. Hifistelijänä tunnustan omistavani myös ioniharjan ja -suoristusraudan.

YOUNG.AGAIN DRY CONDITIONER –kuivahoitoaine on viime vuoden uutuuksia, joista kirjoitin enemmän tässä postauksessa. Sen sisältämä pantenoli vahvistaa hiuksen kuitukerrosta. Se kosteuttaa sekä hiusta että hiuspohjaa ja on siksi erityisen tehokas kuivien hiusten hoitoon talvella. Kuivan koostumuksensa ansiosta suihke tekee hiuksista pehmeät ja sileät ilman, että lähmää niitä kuten monet hiuksiinjätettävät hoitoaineet tekevät. Tätä kannattaa kantaa vaikkapa mukana, sillä sähköisyyden taltuttajana tämä suihke on huippuluokkaa!

Kunnon pakkastalvi – uhka vai mahdollisuus? :)