KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / DIDRIKSONS

Lapin lomalla emme laavuille ehtineet, mutta onneksi sellainen löytyy läheltäkin. Luontoäiti hemmotteli meitä ja kuorrutti yön aikana maan lumikerroksella. Niinpä keitimme aamulla kahvit sekä kaakaot ja lähdimme kävelemään kohti läheisen järven rannasta löytyvää laavua. Tällä retkellä vesi oli korkealla, ja näytti siltä kuin puut olisivat kasvaneet vedessä. Nöpsy rakastaa kävellä luonnossa ja nauttii silminnähden ulkona olemisesta. Siksi vaatetuksen on oltava kunnossa.

Olemme saaneet viimeisen vuoden sisään kokeilla Didriksons-lähettiläsroolini ansiosta paljon merkin vaatteita ja asusteita. Tiedän kokojen olevan reiluja ja tunnistan mallit, jotka toimivat parhaiten arjessamme. Tätä postausta olen vähän pantannut, sillä tämän tähtenä toimii aivan erityinen haalari, joka ei tahdo jakaa valokeilaa muiden tuotteiden kanssa. Mutta mikä Maneten-haalarista tekee ällistyttävän?

Haalari on todellakin haalari, vaikka se näyttää siltä, että siinä olisi takki ja housut. Maneten-haalari Spruce Green -värissä oli yksi ensimmäisiä vaatteita, joka kiinnitti huomioni, kun valitsin viime vuonna tuotteita meille testiin talveksi. Miten hauska idea naamioida haalari takiksi ja housuiksi! Tätä löytyy myynnistä myös punasävyinen Raspberry Red, mutta en koskaan osaisi päättää, kumpi väreistä on kauniimpi. Onneksi ei tarvitsekaan.

Uloslähtiessa haalari on nopea pukea, ja kun tullaan sisälle, haalarin saa lapsi itsekin riisuttua hetkessä. Ei tarvitse säätää henkseleita ja pelätä, että matalampivyötäröisten housujen kauluksesta menee lumileikeissä lunta sisään. Liputan täysin haalareiden puolesta vielä 5-vuotiaallakin, vaikka osa lapsista kuulemma leimaa tässä vaiheessa haalarit vauvojen jutuiksi. Onneksi Nöpsyn päiväkotiin tämä urbaanilegenda ei ole vielä levinnyt.

Haalarin hupussa on heijastinkarvaa eli ohuita, heijastavia suikaleita tekoturkiksen seassa. Myös Didriksonsin vedenpitävät Biggles-hanskat ovat heijastavat. Ne kannattaa tilata äkkiä, sillä nämä myydään aina nopeasti loppuun, kun uusi erä ilmestyy myyntiin. Lapsella ei voi olla liikaa heijastimia, ja varsinkin vähälumisen, pimeän vuodenajan kirous on usein se, että ihmisiä ei kaupungilla huomaa ennen kuin se ovat jo melkein kiinni auton nokkapellissä. Heijastimiin kannattaa panostaa. Heijastinlankaa on Didriksonsilla lisätty myös aikuisten takkien huppuihin esimerkiksi Mea– ja Golda-parkatakkeihin.

Karvareunus on heijastavuuden ansiosta hyödyllinen, mutta valitsen usein haalarin sen perusteella, miltä se näyttää. Karvahuppu miellyttää jostakin syystä kovasti ulkomuodollaan. Didriksons ei koskaan käytä aitoa turkista, mikä on myös tärkeä arvo minulle. Huppu ja karvareunus ovat haalarissa tietysti irrotettavat, mutta me pidämme huppua kiinni, sillä joskus kovalla tuulella kypärämyssy ei ole tarpeeksi, vaan tarvitaan hetkellistä lisäsuojaa hupusta.

 

Sekä lahkeita ja hihoja voi pidentää yhdellä koolla. Tästä ominaisuudesta kerroinkin jo aiemmin enkä voisi olla enempää innoissani. Lupaan kuvata Instagramiin storyja, kun pääsen ensimmäisen kerran ratkomaan saumoja jostakin Nöpsyn haalarista. Extend Size -ominaisuus toimii niinkin helposti, että erityisen sisäsauman tultua puretuksi (suosittelen tähän ratkojaa), kyseisen vaatteen hihoja ja lahkeita voidaan pidentää suunnilleen yhdellä koolla.

Tykkään myös siitä, että Maneten-haalarin vyötärö on säädettävä. Siten haalari ei näytä ja tunnu valtavalta hoikallakaan lapsella, mutta sen sisällä on tarvittaessa tilaa usealle välikerrokselle. Luithan muuten postaukseni välikerrosvaatteista? Ne ovat vähintään yhtä tärkeät kuin tämä uloin kerros. Maneten-haalari sopii monenlaiseen menoon, koska se on täysin tuulen- ja vedenpitävä ja siinä on teipatut saumat. Joko vakuutuit?

Huh, melkein hengästyin tätä kirjoittaessani! Mikä yksityiskohta ällistytti eniten? :)