KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / DIDRIKSONS

Välipäivät ovat rauhoittumisen, mutta myös ulkoilun ja tutkimusretkien aikaa. Aatonaattona haettiin joulukuusi metsästä, aattona käytiin rannassa ruokkimassa kaloja ja joulupäivänä lähdettiin seikkailumetsään etsimään aarteita. Tapaninpäivänä taas vaellettiin laavulle kuumalle kaakaolle ja joulun viimeisille piparkakuille. Kun on liikkuvainen lapsi, on tärkeää, että ulkovaatteiden alla välikerrokset on kunnossa. Ei saa tulla kuuma eikä kylmä.

Olen säästellyt Didriksonsin talvihaalaripostausta kunnon pakkasille, ja kun ulkona sää on edelleen ulkona mitä on, jutellaan vähän välikerroksista. Meillä tämä tietty kerrasto tunnetaan nimellä “pehmopuku”. Nukkaantumattomat Monte-fleecetakki ja Monte-fleecehousut ovat meille tutut jo vuosien takaa, jolloin hankin ne omalla rahalla turkooseina. Ja onneksi hankin, sillä housut ja takki ovat edelleen käytössä, vaikka käytän niiden rinnalla näitä kokoa isompia hieman väljempinä vaihtoehtoina. Tätä settiä ei ole hinnalla pilattu.

Tämän syksyn väri on kirkas vihreä, joka on Didriksonsilla myynnissä nimellä Seagrass Green. Jos se kuulostaa jotenkin tutulta, tämä testivoittajahaalari on samaa sävyä. Nöpsy rakastaa tätä väriä ja myös “pehmopukua” konseptina. Viileämmällä ilmalla sen alle jätetään puuvillaiset päivävaatteet, paukkupakkasille alle puetaan merinovillaa. Meillä oli tämä viimeksi toissavuonna murrettuna turkoosina, ja jo silloin poika halusi pukea pehmopuvun päiväkotiin lähes päivittäin. Didriksons myy verkkokaupassa tätä settiä mm. ihanassa pinkissä, keltaisessa, tummansinisessä ja kirkkaanpunaisessa värissä.

Välikautena päälle puetaan ohut kuorikerros, pakkasella taas toppavaatteet. Pehmopuku on siis meillä käytössä suunnilleen elokuusta toukokuuhun. 30% tämän setin materiaalista on kierrätettyä polyesteriä. Minut tämä setti vakuutti siinä vaiheessa, kun löin sen uutena pesukoneeseen ja testasin, paljonko nukkaa siitä lähtee Guppy Friend -pesupussiin. Tuo pesupussi on kehitetty erityisesti pitämään mikromuovit pois vesistöistä ja suosittelen sitä varsinkin kaikille, joilla on fleecevaatteita. Pesun jälkeen pesupussista ei havainnut kirkkaanvihreää nöyhtää, vaikka yleensä fleecevaatteista pesussa lähteneet nöyhdät huomaa heti. Ja varsinkin, jos niiden väri on tällainen.

Myös minä tarvitsen ulkoiluun välikerroksia, toppatakki ja päärynävartaloisen unelmahousut kun kaipaavat pakkasilla alle jotakin. Lyhyt ja laatikkomainen, syvillä taskuilla varustettu Mikaela-collegetakki sävyssä Element Red on korkean kauluksensa vuoksi ihan hitti Suomen syksyyn ja talveen. Malli on sopivasti sporttinen, mutta silti todella tyylikäs. Villakangastakin alla se toimii kaulahuivin paikalla koko syksyn, minkä jälkeen hupparista tulee välikerros toppatakin alle. Kotona ja töissä käytän tätä yleensä farkkujen kanssa, mutta jouluksi en niitä pakannut mukaan. Vuori tässä herkullisen värisessä hupparissa on vakosamettia. Mutta minne ihmeeseen ajelimme autolla? Rautatieasemalle tietysti!

Kotioleskelun lisäksi Didriksonsin välikerrosvaatteet toimivat missä tahansa muuallakin. Nyt pötköttelemme junassa ne yllä. Saattaa olla, että eräs nuori mies nukkuu ensi yön osittain pehmopuvussaan, sillä yöpukua ei ehditty vielä vaihtaa, mutta pikkumiehen silmät luppaavat niin, että tyyppi taitaa simahtaa minuuttien sisään. Kettu Pusukainen nukuttelee pipo-makuupussissaan, mutta se taitaa siirtyä kohta ikkunalle katselemaan ohikiitäviä maisemia. Minä sen sijaan fiilistelen vielä hetken ja vaihdan sitten yövaatteet ylleni. Mikäs sen ihanampaa kuin valmistautua ensi viikon seikkailuihin junan kolinaan ja tärinään nukahtaen.

Yöjuna lähti juuri liikkeelle, joten arvaapa mitä? Me lähdetään Lappiin liikkumaan! :)