1. Kirjat pienille. Tässä kirjastossa lastenosasto ei ole mikään pölyinen nurkkaus, vaan valikoimaa riittää runsaasti. Kirjoja löytyy useilla kielillä, ja oman kirjan voi mennä lukemaan esimerkiksi pallotuolin uumeniin (henkilökohtainen lemppipaikkani) tai pehmoisen tyynyn päälle.

2. Robotit. Oodissa työskentelevien apuna puuhailee kuulemma kolme robottia. Noita vihivaunuiksikin kutsuttuja tyyppejä emme ole koskaan nähneet, mutta joka kerta niistä puhumme. Robot kuljettavat kirjalaatikoita eri kerrosten välillä.

3. Lautapelit. Kirjastossa on toki kirjoja, mutta myös erilaisia lautapelejä. Voi sitä riemua, kun päiväkodista tuttu sammakkopeli löytyi Oodista. Sitä pelattiinkin monta kierrosta.

4. Terassi. Kansalaisterassi on leveä ja kaunis, sieltä näkee suoraan Eduskuntatalon. Haaveilen juovani kahvit hyvän kirjan seurassa terassilla ensi kesänä, nyt olen eksynyt sinne vain sadepäivinä hengittelemään.

5. b0blesit. Meillä ollaan oltu jo vuosia motoriikkaa kehittävien bObles-lelujen faneja. Oodissa niistä voi rakentaa temppuratoja, tosin pienimmät asiakkaat vain köllivät niiden päällä.

6. Fazerin aamiainen. Arkisin 8:00 aukeava kahvila tarjoaa laajan valikoiman herkkuja. Maista ainakin Oodin oma, vegaaneille ja gluteenittomille sopiva leivos. Siinä yhdistyvät kaakao, vadelmat ja punaherukat.

7. Kiipeilypaikka ulkona. Kesällä auennut kiipeilypaikka tarjoaa haastetta vähän isommillekin lapsille. Varaudu kiipeämään ipanan perässä ylös asti!

8. Lasilattia. Kolmoskerroksen päädyssä on lattiassa iso ikkuna, josta voi vakoilla alla olevan huoneen asiakkaita. Omasta pehmoteltasta on hyvä tarkkailla muita leikkijöitä kuin vakoojat konsanaan.

9. Leikkipuisto Loru. Pieni Loru ei muistuta puistoa, mutta nimi taitaakin tulla siitä, että Lorun tehtävänä on tehdä Helsingin leikkipuistotoimintaa tutuksi. Henkilökunta järjestää leikki- ja laulutuokioita ja auttaa perheitä löytämään oman asuinalueensa leikkipuiston. Aikataulun näkee täältä.

10. Pelikonsoli. Pleikkari-tytön lapsi taitaakin olla Nintendo-poika. Mario kiehtoo kovasti ja Zeldan ohella sitä saakin pelailla Oodin kakkoskerroksessa. Jos siis konsoli on vapaa, sillä nuoret ovat todellakin löytäneet pelinurkkauksen ilot. :)