On olemassa ruokien nimiä, joita on vaikea sanoa ilman korostusta tai aksenttia äänessäni. Yksi niistä on Tikka Masala. En koskaan tilaa sitä ravintolassa, koska se kuulostaa tylsältä, mutta kokkailtuani sitä itse, tykästyin ruokaan. Tässä siis teillekin resepti, jonka avulla Tikka Masala valmistuu helposti ja nopeasti. Jos et kokeile tätä, kokeile edes lisukekurkkusalaattia.

Tikka Masala

banaanisalottisipuli

1 dl turkkilaista jogurttia

1 prk kikherneitä

400 g kanasuikaleita

1 rkl tomaattipyreetä

valkosipulinkynsi

1 tl jauhettua korianteria

oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

1 tl juustokuminaa

1 dl vettä

   

Viipaloi banaanisalottisipuli. Kuumenna loraus oliiviöljyä tilavassa paistinpannussa. Lisää pannuun sipuli, kanasuikaleet, tomaattipyree, juustokuminaa, jauhettua korianteria, suolaa ja silputtu valkosipulinkynsi ja paista keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää joukkoon 1 dl vettä ja purkillinen huuhdottuja ja valutettuja kikherneitä. Anna porista muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon 1 dl turkkilaista jogurttia ja tarkista suola. Tarjoile basmatiriisin ja kurkkusalaatin kanssa.

Kurkkusalaatti

puoli ruukkua tuoretta minttua

tuoretta kurkkua (puolikas)

oliiviöljyä

1/4 tl suolaa

1 tl valkoviinietikkaa

Pilko puolikas kurkku pienehköiksi paloiksi. Hakkaa puoli ruukkua minttua karkeaksi silpuksi. Yhdistä ainekset kulhossa ja sekoita joukkoon valkoviinietikka, suola ja loraus oliiviöljyä.