Ahdistaa! Nelisen vuotta päivittinyt vauva-/perheblogini on täynnä raastavaa materiaalia. Niin ihanaa ja niin kamalaa. Aina vauvavuodesta puhuttaessa päädyn huokaisemaan syvään ja toteamaan, että minun kohdallani aika ei kai vaan kultaa muistoja. Vaikka muistot pienestä vauvasta ovat ihania, kelan pyöriessä pään sisällä ja levittäessä vauvantuoksua ympärilleen huutaa taustalla iso, musta mörkö, ettei enää ikinä.

En silti halunnut tuhota muistojeni blogia. Siellä on ällöttäviä kuvia, surullisia ajatuksia, hauskoja tempauksia, ihania hajatelmia ja oikeastaan ihan kaikkea mahdollista. Listasin parhaat palat sinulle, jos et ole niitä koskaan lukenut tai jos tahdot muuten vaan muistella tätä kautta blogihistoriassani.

Bebe au Lait -blogin TOP 10 postaukset:

  1. Miten maidontulon saa loppumaan. Vaikka tämä oli enemmänkin pohdintapostaus kuin ratkaisu mihinkään, ehkä vertaustuelle oli tarvetta? Myös 10 turhauttavinta imetyskysymystä tämän (selkeästi provosoituneen ja hormonihuuruisen) laktivistiäidin suusta veti puoleensa ihmisiä ja imetyksen rajapyykit, joka oli yllättävän “epäiinamainen”, kiinnosti kovasti.
  2. Miksi olen kotiäiti. Tämä osa tekstistä tiivistää aika hyvin olennaisen: “Vaikka tällä hetkellä blogieni kirjoittamisen ohella niin sanottu työni on siivota, tehdä ruokaa, opettaa lapselle numerot ja käydä läpi kaikki museot muutaman kilometrin säteellä jälkeläiseni kanssa, en koe, että Minna Canth olisi taistellut turhaan siitä, että olisin voinut valita toisin. Minusta tasa-arvon tavoittelua ei ole se, että nainen palaakin heti töihin ja mies jää hoitamaan lasta kotiin.
  3. Ehkäisykapseli. Vieläkin sattuu katsoa noita kuvia! Kapseli on sisälläni vielä tänäkin päivänä ja tunnumme tulevan toimeen todella hyvin. Eipä ole valittamista, mutta vähän jännittää se päivä, kun tämä pitäisi kaivaa pois. Varoitan aika rajusta kuvamateriaalista aihepiirin postauksissa.
  4. Imetyskorun puhdistaminen kerää myös edelleen paljon käyntejä. Imetysjutut ovat ihan omia lukijamagneettejaan, mutta imetyskoruille on oma yleisönsä, sillä ne sopivat myös kantamiseen hyvin. Kaikki imetyskoruni on saatu ByPinja-merkiltä.
  5. Vinkit lapsiperheiden Helsinkiin. Ensimmäisessä osassa on enemmänkin Lasten Helsinki! -karttaa käsittelevä näkökulma. Toinen osa taas kerää yhteen konkreettisempia vinkkejä. Tästä on tulossa blogiin päivitetty versio nyt, kun poika on 4,5-vuotias!
  6. Jälkiviisaat raskausvinkit osa 1 & osa 2. Otsikko selittää itse itsensä.
  7. Ajatuksia siitä, montako lahjaa pieni lapsi tarvitsee jouluna. Olen edelleen se hankala äiti, joka yrittää taistella sitä vastaan, että lapset hukutetaan lahjoihin. Tänä vuonna en osta Nöpsylle lahjaa lainkaan, vaan joulukalenteri on hänen “joululahjansa”.
  8. Kantoreppuvertailu. Vähän kyllä nyt spoilaan, että lopultakin kannoin poikaa 95% Tulalla. Lapsen kasvaessa se vaan mukautui paremmin tarpeisiimme.
  9. Perhepeti, matkasänky vai pinnasänky. Auts, taas arka aihe! Perhepeti jakaa rankasti mielipiteitä, mutta meillä nukuttiin sulassa sovussa samassa sängyssä vuosia. Nukutaan muuten usein vieläkin. Tuota matkasänkyä on välillä ollut ikävä, se kun siirtyi jo suvun seuraavalle vauvalle.
  10. KOEAJOSSA: Stokke Xplory. Meidän vaunut/rattaat, joita olen kehunut kaikille mahdollisille ihmisille, pääsivät tarkempaan esittelyyn tässä postauksessa. Pahimmillaan meillä oli samaan aikaan neljät(!) rattaat, nykyään rullailemme helposti yksillä.

Muistatteko omia suosikkijuttuja Beben puolelta? Tietysti synnytyskertomus, on luetuin sisältöni, mutta oma suosikkini se ei missään nimessä ole. Itse tykkäsin ehkä ruokaan liittyvistä jutuista ja imetyssisällöstä, koska niistä oli luonteva ja helppo kirjoittaa. Joka tapauksessa blogia voi nyt selata. Kuvat tulevat katoamaan jossakin vaiheessa hetkeksi, kun ne siirretään, mutta tarkoitus olisi, että Bebe jää elämään omaa elämäänsä arkistona.

Bebe au Lait -blogi löytyy joko tämän blogin valikosta tai osoitteesta BEBEAULAIT.FI! :)