KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / ELEVEN.FI

(linkit kaupallisia)

Jos olet koskaan nähnyt Instagramissa vaikuttajia pitelemässä outoa, pyöreää silikoniasiaa kasvoillaan, olet ehkä törmännyt johonkin FOREO-laitteeseen. Suosituin laite heiltä taitaa olla kasvojenpuhdistuslaite/kasvoharja, jossa on pieniä nystyröitä, mutta minä esittelen tässä postauksessa FOREO UFO mini -laitteen, joka ottaa kasvonaamioista kaikki tehot irti ja imeyttää tehoaineet ihoon. Laite on saatu postausta varten eleven.fi-verkkokaupalta, ja tämän tekstin lopusta löytyy arvonta.

Laitteen toiminta perustuu lämpöön, värähtelyyn ja valoon. Valmistajan mukaan punainen LED-valo häivyttää ikääntymisen merkkejä ja stimuloi kollageenin tuotantoa tehden ihosta nuorekkaamman näköisen, kun taas vihreä LED-valo kirkastaa sameaa ihoa ja tasoittaa ihon sävyä tehden kasvoista heleämmät. Kolmas eli sininen LED-valo tappaa epäpuhtauksia aiheuttavat bakteerit ja stimuloi pintaverenkiertoa. Siitä, vaikuttavatko valot tosiaan luvatusti, en sitten sanokaan varmaksi mitään.

Tutkin omassa kanditutkielmassani kemian laitoksella aikanaan juurikin valon aallonpituuksien vaikutusta kollageeniin, mutta tutkimus jäi pintaraapaisuksi sen suppeuden takia. Nyt on sellainen olo, kun näiden laitteiden pompsahtelua markkinoille on hetki tullut seurailtua, että olisi ehkä pitänyt jatkaa tutkimuksia syvemmälle. Päätin tutkimusaiheeni silloin itse, koska en ollut kiinnostunut tutkimaan Jyväsjärven mineraaleja tai mitään muutakaan, mistä en oikeasti ollut kiinnostunut.

 

Mutta ei laitetta iholla yksinään pyöritellä. Kyseessä on kuitenkin älykäs kasvohoitolaite, jonka tarkoitus on auttaa kangasnaamioita tekemään työnsä paremmin. FOREO-laitteen kanssa käytetään laitteelle suunniteltuja naamioita, joissa on kasvi- ja hedelmäuutteita, kasviöljyjä ja luonnollista kukkaisvettä. Jokaiselle naamiolle on rakennettu oma hoito-ohjelma, joka huomioi naamion tehoaineet ja käyttää niille sopivaa lämmön ja värähtelyn yhdistelmää. Mutta miten laite tunnistaa, mikä naamio on vuorossa?

FOREO UFO mini -paketissa on itse laitteen lisäksi latausjohto, teline ja käyttöohjeet sekä muutama naamio kokeiltavaksi. Minä valitsin lopulta testiin ensimmäisenä Make My Day -kasvonaamion, joka kosteuttaa ihoa. Latasin medialaina-Huaweihini FOREO App -sovelluksen, syötin sovellukselle ihotietoni ja skannasin naamiopussin takaa löytyvän viivakoodin. Sen jälkeen kaivoin pussista pyöreän, pienen kangasnaamion, jonka asensin kasvohoitolaitteeseen läpinäkyvän muovirenkaan reunojen alle.

Sen jälkeen asetin laitteen iholleni ja käynnistin ihonhoito-ohjelman sovelluksesta. Liikuttelin laitetta ihollani rauhalliseen tahtiin 90 sekunnin ajan, minkä jälkeen hoito oli ohi. Sen aikana laite lämpeni välillä, siinä näkyi valoja ja se värähteli. Hoidin kasvoni kokonaan, mutta käytin laitetta hetken myös kaulallani. UFO toimii myös ilman sovellusta, jolloin se taitaa tosin käyttää jotakin standardiohjelmaa, mutta ei kannata huolestua, jos puhelin ei ole kasvohoitohimon iskiessä lähettyvillä.

 

Yritin näppäränä tyttönä ottaa postaukseen rehellisen kuvan, josta ilmenee, kuinka nautinnollista tätä laitetta on käyttää tuon 90 sekunnin kasvohoidon ajan. Tässä yritin epätoivoisesti esittää nautintoa…

… kun taas tässä kaameassa kuvassa näkyy varsinainen totuus eli nautinnosta ympäri rullaavat silmät ja euforinen katse. En muuten aio kokeilla pinkkiä silmämeikkiä koskaan tämän kuvasarjan jälkeen. En tajua, miten silmäni näyttävät tuolta! Niissä on kuitenkin vain mustaa ripsiväriä. :D

Kasvohoidon lopuksi käytetty kangasnaamio poistetaan laitteesta ja heitetään sekajätteeseen. FOREO-laite puhdistetaan vedellä, se on latausjohdon reiästä huolimatta täysin vedenkestävä eli pesemistä ei tarvitse pelätä. Lopuksi laite kuivataan ja asetetaan telineeseen esimerkiksi kylpyhuoneen kaappiin tai jonnekin esille. Tätä söpöliiniä kehtaa kyllä esitellä ja se herättää takuulla kysymyksiä ihmisissä, jotka näkevät sen ensimmäistä kertaa.

Kasvonaamiopussia ei todellakaan kannata heittää pois, sillä tuotetta on yleensä varsin runsaasti pussissa. Loput naamiot kannattaa kaapia pussista ja hieroa esimerkiksi kaulalle tai käsiin. (Miten monta naistenlehteä olen lukenut, kun jatkoin melkein automaattisesti, että ihon veltostumisen huomaa varsinkin meillä naisilla helposti kaula-alueelta ja käsistä. Minut on aivopesty.)

Muutaman kuukauden käytön jälkeen olen koukussa. Tarjoan kasvohoitoja ystäville ja melkein pakotan avomiehenikin sohvalle makaamaan, kun haluan demonstroida laitteen tehoa. Vastapuolen kommentti menee yleensä sanatarkasti näin: “Kuka hitto maksaisi jostain laitteesta näin pal… AHH! Ei luoja, ooh. Mmh… Okei, alan ymmärtää sua.. Nytkö se jo loppui? Voiko näitä tehdä kaksi putkeen?

Ja kyllä, nuo olivat myös omat sanani ensikokeilun jälkeen. Aivan törkeän ihana ja kallis laite, joka kannattaa lisätä joululahjatoivelistalle ihan heti justiinsa nyt, jos on pienikin mahdollisuus, että Joulupukki aikoo tuhlailla tänä vuonna oikein kunnolla. Kuka tätä sitten tarvitsee? Sanoisin, että eniten hyötyä tästä on sellaiselle, jonka iho alkaa talven kynnyksellä kuivua ja puskea näppylää.

Samoin ryppyjä pelkäävien kannattaa kokeilla tätä, sillä jollakin ilveellä tämä “pullautti” ihoa kimmoisammaksi. Olen itse käyttänyt lähinnä kosteuttavia naamioita, joten en tiedä, onko kaikissa samaa taikaa. Yleisesti ottaen kangasnaamio tuntui todellakin imeytyvän paremmin ja iho näytti kauniilta useamman päivän hoidon jälkeen, mutta en voi sanoa, että tarvitsen tätä. Jos joku tahtoisi kasvonaamioistaan vielä enemmän irti, voisi hän ostaa FOREO UFO:n, jossa on lisänä tästä mini-versiosta puuttuva kylmähoito.

Sanoisin, että tämä on täydellinen joululahja hänelle, jolla on jo kaikkea (varsinkin kuiva ja kenkkuileva iho). Jos SINÄ haluat oman UFO mini -laitteen, valitse suosikkivärisi ja kommentoi se tähän postaukseen sunnuntaihin 18.11. kello 22:00 mennessä! :)

Edit: Onnea nimimerkki Julia! Kommentoin juuri kilpailukommenttisi alle, sillä samalla nimellä osallistui useampi ihminen.