Aivan kuten vuodenvaihde myös lähestyvä muutto symboloi minulle uutta alkua. Tämä tuli mieleeni, kun muistin merkin nimeltä Urban Veda ja otin yhteyttä sen edustajaan kokeillakseni merkin tuotteita ja kuullakseni lisää niiden takana olevasta filosofiasta. Olen hoitanut ihoani tähän asti normaalina ihona, joka on poskista taipuvainen couperosaan. On kuitenkin olemassa vaihtoehtoinen tapa määrittää ihotyyppi.

Ayurveda on vanhimpia lääketieteellisiä hoitomuotoja. Oikeastaan kyse on vähän suuremmasta määrityksestä kuin vain ihotyypistä. On olemassa viisi elementtiä, jotka yhdistämällä syntyvät kehotyypit eli doshat. Nuo elementit ovat monille jostakin asiayhteydestä tutut ilma, tuli, maa, vesi ja hieman oudompi eetteri. Tai no, ainakaan en ole törmännyt eetteri-tyypin Pokémoneihin.

Oletuksena on, että kun elementit ovat tasapainossa, ihminen on terve. Lääketieteen mukaan oman kehotyypin mukaisella ravinnolla, liikunnalla ja päivärutiinilla saavutetaan tasapainotila. Tästä pääsemmekin ihonhoitoon, sillä jokaisen tyypin iho tarvitsee omanlaistaan hoitoa. Jos aihe kiinnostaa, nopea Dosha-testi löytyy täältä. Ruokavaliovinkkejäkin testi antaa, mutta niistä voisin kirjoittaa kokonaan erillisen tekstin.

Ayurvedaan perustuva ihonhoitosarja Urban Veda lähetti minulle pyynnöstäni testattavaksi kuvissa näkyvän, omalle iho- ja kehotyypilleni sopivia hoitotuotteita. Höpisin postauksen alussa uusista aluista, koska otan tämän sarjan kokeiluun heti helmikuun alussa, kun muuttomme on ohitse. Käytän vain tämän sarjan kasvojenhoitotuotteita kuukauden ajan.

Oma dosha-tyyppini on pitta, joka edustaa tulta. Oppien mukaan se vastaa aineenvaihdunnasta, rauhasten toiminnasta ja kehon lämmöstä, mikä tuntuu loogiselta, sillä minulla on aina kuuma. Nukun talvellakin ikkuna auki, ja myös aineenvaihduntani on omaa luokkaansa. Tasapainoisena pitta-henkilö on kuulemma päättäväinen ja johdonmukaisia. Liiallisena pitta aiheuttaa närästystä, aggressiivisuutta ja mustasukkaisuutta. Kuulostaa tutulta, mutta tietysti hieman mietin, onko tässä kyse samanlaisesta ympäripyöreydestä kuin horoskoopeissa. Siksi kokeilen, miten ihoni ottaa vastaan hoitosarjan.

Onko ayurveda teille tuttu? Entä Urban Veda -tuotesarja? Kuulisin mielelläni kokemuksia! :)

Psst! Aika hurjaa edistystä tällainen veriappelsiinimehustelu, ottaen huomioon historiani! :D