Huomenta! Eilen oli niin villi päivä, että oli pakko tulla kertomaan siitä heti aamulla. Noora oli taas ihana ja pyysi minut seurakseen Tampereelle. Viime vuonna käytiin ainakin oopperassa ja festareilla, nyt pääsimme yleisöksi Gladiaattorit 2017 -ohjelman kuvauksiin. Tällä hetkellä pyllyni tuntuu edelleen puutuneelta ja poskilihaksia jumittaa, mutta eilen oli tosi hauskaa. En usko, että kenenkään muun kanssa olisi ollut niin kivaa kuin Nooran.

10 faktaa Gladiaattorit 2017 -kuvauksista:

  1. Areenan ulkopuolella olleen Akin ja Ritan (eli Turbon ja Laserin) keikkabussin kanssa otettiin ehkä enemmän kuvia kuin itse Gladiaattoreiden. Noora pakotti ohjeisti minutkin kuvaan.
  2. TV-kuvauksissa kestää. Heikki Paasonen juonsi sen verran hyvin, että vain yksi juonto jouduttiin kuvaamaan uudelleen, mutta muuten lavasteiden siirto vei aikaa ja myös täytekuvaa sekä -ääniä piti filmata.
  3. Lapset huomioitiin kuvauksissa todella hyvin. Heille jaettiin t-paitoja ja he saivat väliajoilla osallistua arvontoihin. Yksi poika pelästyi kovaa ääntä, joten häntä “lohdutettiin” näyttämällä hänen kuvansa screeniltä.

 

4. Screenejä tarvittiin, sillä vesilajit kuvattiin ylemmällä tasolla, jonne mahtui yleisöksi vain pieni määrä ihmisiä. Nauroin Nooralle, että tuijottaessani screeniä yhdessä vaiheessa, unohdin olevai yleisössä ja upposin katsomaan ohjelmaa.

5. Kuvauksissa pitää tsempata koko ajan. Olen huomannut, että monesti, kun ihminen luulee, että hänen kasvoillaan on perusilme, hän näyttää tympeältä. Siksi kannattaa hymyillä edes himpun koko ajan, vaikka ei koko hammasrivistöä näyttäisikään.

6. Yleisö sai osallistua huutamalla “3-2-1-TAISTELE!” ja se oli kivaa. Ja niitä taisteluhetkiä oikeasti keskittyi katsomaan niin, että kun joku sai osuman, suusta pääsi automaattisesti: “Eikä!” Siis vaikka oli aluksi miettinyt, että on ihan tyhmää huudella ohjelman aikana.

7. Lavasteissa juoksenteli koira, jota moni seurasti riemulla. Se loikoili patjoilla ja oli muutenkin Areenalla kuin kotonaan.

8. Kuvauksissa pääsi bongailemaan julkkiksia, sillä ainakin Lindholmin Olli(e) oli yleisössä ja erään kilpailijan veli, joka tottelee myös nimeä Cheek.

9. Ensi kerralla otan eväät. Sellaisia taukoja, että olisi ehtinyt käydä syömässä jotakin kahviossa, ei lopultakaan ollut montaa ja minä olin saapunut paikalle suoraan aamulenkiltä banaanin voimin.

10. Gladiaattoreista löytyi heti omat suosikit. Eräs heistä on Pantteri, joten luethan viereisen blogitontin gladiaattorin postauksen kuvauksista.

Psst! Gladiaattorit 2017 semifinaalin voittajaahan emme tiedä, koska jouduimme lähtemään aikataulusyistä ennen viimeistä rataa! :D