Hapanimelä porsas jasmiiniriisin kera
Olin luvannut valmistaa kolmen ruokalajin illallisen ystävälleni kiitokseksi eräästä palveluksesta. Päädyimme kuitenkin jakamaan vastapalveluksen niin, että yhtenä päivänä nauttisimme pääruuan ja toisena alkuruuan ja jälkiruuan. Pääruuaksi valitsin hapanimelää porsasta, se kun on yksi suosikkiruuistani ja aika helppo valmistaa. Tuon riisin saaminen muotoon oli tämän kokkailusession haastavin osa ja sekin onnistui vain tämäh ensimmäisen annoksen kohdalla.
Hapanimelä porsas riisin kera
300 g maustamatonta porsaanlihaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl omenamehua
1 sipuli
1 porkkana
1/2 punainen paprika
3 ananasrengasta
1 valkosipulinkynsi
3 rkl öljyä
3 dl lihalientä
Kastike:
2 rkl vettä
2 rkl soijakastiketta
3 tl sokeria
1 tl viinietikkaa
2rkl maissijauhoja
Pane lihasuikaleet kulhoon ja pyörittele ne soijakastikkeessa ja omenamehussa. Jätä marinoitumaan 15 minuutiksi.
Sekoita kastikeainekset yhteen. Muista käyttää kylmää vettä.
Kuori ja puhdista kasvikset. leikkaan sipuli lohkoiksi, porkkana ja paprika suikaleiksi sekä ananas palasiksi. Viipaloi valkosipuli. Siirrä ananaspalat ja valkosipuli erilliseen kulhoon.
Ruskista marinoituneet lihasuikaleet nopeasti kuumassa öljyssä suuressa paistinpannussa koko ajan käännellen. Siirrä lihat pannusta kulhoon.
Kuumenna vähän öljyä pannussa ja nosta siihen sipuli, porkkana ja paprika. Kääntele kasviksia kovalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää sitten ananas ja valkosipuli sekä lihaliemi.
Kiehauta kasvikset, lisää lihasuikaleet ja kastike. Kiehauta ruoka vielä uudelleen. Tarjoa jasmiiniriisin kera.
Eerika
Tosi kiva ohje:D ite en oo mikään himo kokkaamaan, mutta tota vois oikeestikki kokeilla(:
MouMou
Toi on mun sellainen varma nakki, joka onnistuu aina ja on tosi hyvää.:)
Cole
ooii <3
MouMou
Nam!<3
mimi
Aah toi on niin hyvää, tehnyt aikalailla samalla ohjeella jo pari vuotta aina kun tekee mieli jotain tooooosi hyvää ruokaa! Namnam!
MouMou
Niinpä! Tuo ohje on muistaakseni jostain yläasteen köksäkirjasta.:)
x-ray
Kiitos tästä, ostin juuri possua ja mietin mitä siitä tekisin!:) Ei oo muuten koskaan tullu mieleenkään marinoida omppumehulla!
MouMou
Kokeile ihmeessä! Tästä ruuasta on tykätty ihan lapsesta vaariin, pidän tätä aika yleispätevänä.:)
Maarit
Voi vitsi! Tätähän pitää kokeilla joku kerta. Oon kyl ihan tumpelo kokki ja ne kerrat kun oon yrittänyt kiinalais/aasialais henkisiä ruokia tehdä on olleet vähintäänkin epäonnistuneita. Muttä ehkä tää onnistuis jopa multa! :D
MouMou
Laskisin tämän aika helpoksi eli uskallan suositella kokeilemaan.:)
Saara
Voi ei kun kuulostaa hyvältä! En oo vielä ite ikinä uskaltanu tehä mitään possuruokaa kun se on jotenki aina ollu hankalan olosta :D
Pakko uskaltautua kokeilemaan joskus. Vaikka huikean pitkä aineslista karmii…
MouMou
Mulla kesti muuten kans aika kauan, että uskalsin poistua kanasuikalealueelta muuhun lihaan. Ja liha-alueelta kasvisruokiin kesti vielä kauemmin, mutta nyt osaan jo niitäkin tehdä vähän.:)
Paola
No ei ihmekään, että ollaan samiksia täydellisen hapanimeläporsaan saralla! (!?) Että siis samaa ohjetta käyttelin.
Ja kääk kamerassa on toissaviikkoisen sapuskan kuvat, joista piti sepustaa blogiin! Eipä tarvi enää, kun ohje löytyy jo täältä! :D Tosin viimeks korvasin paprikan kaalilla, kun olin jotenkin kyllästyny paprikaan. Se toimi myös hyvin!
Rrrrrakastan tota “kastiketta”, joka lisätään loppuvaiheilla koko soosiin. Ihana kattoo, miten se liemi muuttuu sellaseks kauniiks ja kiiltäväks. Ruuanlaiton ihmeitä (:
MouMou
Kaali sopisi tuohon muuten hyvin, kiitos vinkistä.:)