Kolmen lajin illallisen, jonka pääruokana oli siis tämä hapanimelä possu, alkuruokana toimi kesäinen salaatti. Tämä on tosiaan parhaimmillaan kesällä, kun mansikatkin ovat tuoreita, mutta herkullista tämä nytkin on. Kaikki tuli syödyksi ja vielä hyvällä ruokahalulla!

Mansikka-melonisalaatti

Salaatti:

mansikoita siivutettuna

verkko- ja vesimelonia kuutioituna

salaattia (rucolaa ja lollorossoa) revittynä

halloumjuustoa viipaloituna ja paistettuna

Kastike:

valkoviinietikkaa

oliiviöljyä

silputtua minttua

Kokoa salaatti. Rakkaan ystäväni Manun sanoin: “Vihreät alle, värikkäät väliin ja valkoiset päälle.” Sekoita kastike (nesteitä suhteessa 1:1, minttua maun mukaan) ja pirskottele se salaatin päälle. Nautiskele hyvässä seurassa valkoviinin tai kivennäisveden kanssa. Lisukkeeksi suosittelisin esimerkiksi hedelmäistä sekaleipää. Tämä ruokaisa herkkusalaatti kilpailee muuten jo vahvasti suosikkisalaatin tittelistä jumalaisen leipäjuustosalaatin kanssa.