Olin luvannut valmistaa kolmen ruokalajin illallisen ystävälleni kiitokseksi eräästä palveluksesta. Päädyimme kuitenkin jakamaan vastapalveluksen niin, että yhtenä päivänä nauttisimme pääruuan ja toisena alkuruuan ja jälkiruuan. Pääruuaksi valitsin hapanimelää porsasta, se kun on yksi suosikkiruuistani ja aika helppo valmistaa. Tuon riisin saaminen muotoon oli tämän kokkailusession haastavin osa ja sekin onnistui vain tämäh ensimmäisen annoksen kohdalla.

Hapanimelä porsas riisin kera

300 g maustamatonta porsaanlihaa

1 rkl soijakastiketta

1 rkl omenamehua

1 sipuli

1 porkkana

1/2 punainen paprika

3 ananasrengasta

1 valkosipulinkynsi

3 rkl öljyä

3 dl lihalientä

Kastike:

2 rkl vettä

2 rkl soijakastiketta

3 tl sokeria

1 tl viinietikkaa

2rkl maissijauhoja

Pane lihasuikaleet kulhoon ja pyörittele ne soijakastikkeessa ja omenamehussa. Jätä marinoitumaan 15 minuutiksi.

Sekoita kastikeainekset yhteen. Muista käyttää kylmää vettä.

Kuori ja puhdista kasvikset. leikkaan sipuli lohkoiksi, porkkana ja paprika suikaleiksi sekä ananas palasiksi. Viipaloi valkosipuli. Siirrä ananaspalat ja valkosipuli erilliseen kulhoon.

Ruskista marinoituneet lihasuikaleet nopeasti kuumassa öljyssä suuressa paistinpannussa koko ajan käännellen. Siirrä lihat pannusta kulhoon.

Kuumenna vähän öljyä pannussa ja nosta siihen sipuli, porkkana ja paprika. Kääntele kasviksia kovalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää sitten ananas ja valkosipuli sekä lihaliemi.

Kiehauta kasvikset, lisää lihasuikaleet ja kastike. Kiehauta ruoka vielä uudelleen. Tarjoa jasmiiniriisin kera.