Kun tunnut tietävän ruuanlaitosta yms aika paljon, voisitko joskus vaikka tehdä pienen postauksen hyvästä ja täyttävästä aamupalasta? Ite en saa aamuisin mitään munakkaita kurkusta alas ja olis kiva saada uusia ideoita nyt kun koulutkin alkaa :)

Toivepostauksen aika! Sain tässä eräänä päivänä kommentin, jossa kyseltiin vinkkejä täyttävään aamiaiseen ja sellaista itsekin aikani etsineenä päätin jakaa vinkkini teillekin. Oikeastihan tästä kommentista on jo hävettävän kauan aikaa, mutta jotenkin unohdin tämän postaustoiveen hetkeksi. Pahoittelut! Tässä kuitenkin viisi yleisintä aamiaisvaihtoehtoani. Aamupalat eivät ole missään järjestyksessä.

Ensimmäisen aamupalan pohjana toimii paksu turkkilainen jogurtti. Se makeutetaan hunajalla ja nautitaan hedelmien kanssa. Annoksen kruunaavat pähkinät. Hedelmiä voi vaihdella maun mukaan, mutta pähkinöistä cashewit ovat herkkuani.

Myös tavallinen jogurtti toimii usein aamupalalani myslin kera. Makusuosikkini on ihanan pehmeä mustikka eikä minään hemmetin rasvattomana liruversiona. Niistä tulen vain pahalle tuulelle.

Ruokaisa munakas ja lasillinen vitamiinipitoista mehua (ei kuvassa :D) on myös hyvä tapa startata päivä. Tämä on sellainen aamiainen, että varsinkin aamulenkin tai muun aamutreenin jälkeen tämä maistuu ja tuntuu erityisen hyvältä. Munakkaaseen voi pistää, mitä tykkää. Yksi esimerkkiohje löytyy täältä.:)

Kahvin, teen tai kaakaon kanssa nautitut ruisleivät maistuvat hyvältä ja pitävät mahan täynnä pitkään. Leivän päälle saa tietysti laittaa, mitä tykkää. Itse olen tahattomasti siirtynyt lihattomiin aamupalaleipiin. Myöhemmin päivällä leikkeleet maistuvat, mutta jostain syystä ei aamuisin.

Yksi keino pitää masu tyytyväisenä tuntikausia on nautiskella aamiaiseksi lautasellinen hyvin kuitupitoisia lesehiutaleita ja maitoa. Hitaat hiilihydraatit estävät nälän yllättämisen. Hemmetti! Olin jo päättänyt, etten johdattele keskustelua ravinto-aineisiin ja muihin. No, ei voi mitään. Hyvän mauan ja pitkän mahantäyttökokemuksen vuoksi näitä kuitenkin syön.

Kaavoihin kangistunut bloggaaja ottaisi muuten erittäin mielellään vastaan uusia aamupalaehdotuksia eli jos sellaisia on mielessä, niitä saisi mielellään jättää tuonne kommenttiboksin puolelle.:)