Soija-makaronilaatikko
Aloitin kasvisruokaviikon kokkailut eilen aivan perusasioista eli muuntamalla tutun reseptin kasvisversioksi. Sain parikin ehdotusta siitä, kuinka liha-makaronilaatikosta saa herkullista soijarouheella, mutta lopullinen ohje muotoutui puuttuvien mausteiden ja muiden kohtalon oikkujen vuoksi aivan omanlaisekseen. Ruoka sai kehuja kahdelta lihansyöjältä eli en voisi olla itseeni ja kokeiluuni tyytyväisempi.:)
Soija-makaronilaatikko
200 g tummaa makaronia
1 dl tummaa soijarouhetta
1,5 dl vettä
4 dl maitoa
2 munaa
iso sipuli
cayennepippuria, chilijauhetta, grillimaustetta
päälle juustoa ja kirsikkatomaatteja
Laita makaronit kiehumaan. Paloittele sipuli. Kuullota sipuli ja lisää pannulle vesi, soijarouhe ja mausteet. Mausta seosta mieluummin hieman liikaa kuin liian vähän, sillä maku laimenee, kun laatikko kypsyy uunissa. Kaada vesi pois makaroneista ja lisää soijarouheseos joukkoon. Sekoita ja levitä tasaisesti uunivuokaan. Valmista munamaito ja kaada päälle. Ripottele pintaan juustoa ja kirsikkatomaatteja viipaloituina. Paista 200 asteessa noin tunnin verran.
Pahoittelen hieman epäesteettistä kuvaa, lainakeittiön hella ei ollut ihan unelmakuosissa. Mutta mitäkö HC lihansyöjämme piti tästä laatikkoruuasta? RAKASTIN TÄTÄ!:)
Heidi G.
Hyvältä näyttää! :) En tiedä oletko jo eksynyt aivan loistavaan vegaaniblogiin, mutta jos et ole, niin suosittelen tutustumaan chocochili.netiin. Aivan loistavia ja herkullisia ja ennen kaikkea toimivia vegaanisia reseptejä :)
MouMou
Olen käynyt kyllä kurkkimassa siellä välillä.:)
Katarimaria
Juuri tälläistä meillä syödään usein! Teen kaikki perinteiset jauheliharuoat nykyään soijarouheesta, ja soijaan totuttuaan jauheliha tuntuu todella ällörasvaiselta. Toki soija maistuu vähän erilaiselta kuin jauheliha, mutta etenkin makaronilaatikossa eroa ei paljon huomaa. Tarina kertoo, että kasvissyöjäkaveri oli kotonaan tehnyt makaronilaatikkoa ja sitten perheen yhdessä ruokaillessa tämän isä oli yhtäkkiä kummastellut, että miten tyttö saattoi syödä makaronilaatikkoa kun siinä on lihaa! Ei ollut lihaa, ei :)
MouMou
Koostumus oli melkein ainut, mikä paljasti soijarouheen. Sitä jauhelihan narskumista oli vähän ikävä, mutta nopeasti sekin taitaa unohtua.:) Valutin paistetun jauhelihan kerran siivilän läpi ja nähtyäni, kuinka jumalattomasti siitä valui rasvaa, otin sen tavaksi. Kaikkien pitäisi kokeilla sitä! Rasvan määrä saattaa yllättää, vaikka kevyempää jauhelihaa käyttäisikin.
Linda
Yks juttu, mikä vois auttaa saamaan tota narskumisefektiä, on soijan freesaaminen aluks sipulin kanssa, jollon siitä tulee napakampaa. Tämän jälkeen lisätään vasta nesteet. Mä yleensä teen nykyään näin soijaruoissa ja mun mielestä tulee parempaa. Mut joo, soijamakaronilaatikko on kyllä yks parhaista soijaruoista! :)
MouMou
Ah, ens kerralla kokeilen noin!:)
jauheliha
Jauhelihassa on rasvaa juuri sen verran kuin siinä on. Mielestäni kaupassa on sellaista kevytjauhelihaa, jonka rasvaprosentti on 7. Olettaen, ettei käytetä paistorasvaa, on siis valmiissakin jauhelihassa 7% rasvaa.
Ei rasvan määrä voi silloin olla mikään järkytys, sillä paketissa lukee isolla, että rasvaa 7%.
MouMou
“Jauhelihassa on rasvaa juuri sen verran kuin siinä on.”
MITÄ?! Oikeasti vai?:O No onneksi tulit kertomaan!:D
Pam
Oho, ehkä tumma soijarouhe on siis parempaa, kuin vaalea?!?
MouMou
Musta kaikki tumma on parempaa.:)
Laura
Kasvismakaroonilaatikkoon käy hyvin myös porkkanaraaste ja paahdetut siemenet :) Testattu on ja maistuu tosi hyvältä.
MouMou
Nam! Mitä siemeniä suosittelet?:)
Jepulis
Oon kuullu et jotkut laittais auringonkukansiemeniä makaronilaatikkoon, itse en ole kokeillut.
MouMou
Siemenet voisivat toimiakin. Ainakin salaattissa ne ovat hyviä.:)