Juhannuspavlova
En suinkaan ole niin julma, että jättäisin aivan jumalaisen kuuden raaka-aineen jälkiruuan oikean reseptin kertomatta. Ohjeessa kuuluisi olla enemmänkin raaka-aineita, mutta hajamielisenä kokkina unohdin sekoittaa ne marenkivaahtoon. Hyvää tuli silti, vaikka suuruste ja happo unohtuivat “taikinasta” kokonaan. Tällä ohjeella valmistuu yksinkertainen jälkiruoka suunnilleen kymmenelle ihmiselle. Tätä kakkua on täytteillä helppo varioida. Tekisi mieli kokeilla oikein suolaisilla popkorneilla ja kinuskilla koristeltua versiota joskus, mutta tämä ns. alkuperäinen kakku on niin huippu, etten kaipaa vielä vaihtelua. Idea kakkuun ja alkuperäinen resepti on kaapattu Jonnan blogista.
Pavlova
Marenkipohja:
4 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
Täyte:
2,5 dl vaniljavaahtoa
2,5 dl kuohukermaa
Päälle:
pensasmustikoita
mansikoita
Laita huoneenlämpöiset munanvalkuaiset puhtaaseen kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella kunnes saat pehmeää vaahtoa, jonka ilmakuplat ovat tasoittuneet pieniksi. Lisää pienissä erissä sokeri, kun vaahto alkaa jähmettyä. Sekoita reippaalla vauhdilla kunnes seos on pehmeää ja kiiltävää. Levitä seos leivinpaperille ympyräksi, jonka halkaisija on n. 20 senttimetriä.
Paista kakkua kiertoilmauunissa noin 100 asteessa kaksi tuntia alatasolla kunnes kakku on rapea. Sammuta uuni, mutta anna kakun jäähtyä uunin sisällä. Ota kakku ulos ja siirrä tarjoilualustalle kahden lastan avulla. Levitä vaniljakermaseos kakun päälle ja koristele mansikoilla sekä pensasmustikoilla. Nauti! (Mutta jos uskallat, odota muutama tunti, niin kakun koostumus muuttuu aivan ihanan tahmeaksi.) ;)
Petra / Viilankantolupa
Jee, JOO! Maistoin eilen elämäni ensimmäistä pavlovaa ja jäin koukkuun ensilusikallisesta! En osaa leipoa mitään, mutta tämä herkku motivoi harjoittelemaan. Kiitos tämän täydellisesti ajoitetun ohjeen, treenit alkavat tänään! :) Kivaa juhannusta!
Iina M.
Se on NIIN hyvää! Ja näkyi Instagramissa kyllä juhannuksena pavlova poikineen. Taisi olla hittikakku! :D
Outi
Pavlova on niin taivaallisen hyvää! Yksi vaihtoehto (ja ehdottomasti hyvä sellainen) on lisätä marenkipohjan päälle appelsiinirahka-kermavaahtosekoitusta ja koristella kakku hedelmillä. On muuten tosi raikas, vaikkei tuosta sokeripommista uskoisikaan! :)
Iina M.
Oi, ei huono! Raikkauttahan tuohon kannattaakin lisätä, on aikamoisen äitelä muuten. :)
Emilia
Ihanaa, että taikina on lainausmerkeissä! Sekoituksen käytettävä nimitys on siis massa ;) t. Natsi-ammattilainen :D ja puuttuvat raaka-aineethan vaikuttavat lähinnä koostumukseen :) leppoisaa (ja makoisaa) juhannusta!
Iina M.
Mietin tuossa kirjoittaessa, kuinka korrekti termi “sörsseli” olisi. Eipä kai kovin. ;)
sinna
Pavlova myös kerma&mascarpone vaahdolla on ihan taivaallista!
Iina M.
Oi, pakko kokeilla! :)
HerkkuPee
Tätä me tehdään joka vuosi. En uskalla vaihtaa yhtään aines osaa, kun tää on paras pavlovaohje! : D
Iina M.
Ihana kuulla! 😍 Jos sulla on mun kans suunnilleen sama “kakkumaku”, testaa myös:
🍒 minttusuklaapavlova
🍒 persikkainen pavlova