Snellmanin lähetti toi blogimaistiaisiksi kasan erilaisia makkaroita. En halunnut, että ruoka pilaantuu, joten keksin viikon verran erilaisia arkiruokia makkaroiden ympärille. Reseptit olivat tavallisia ja tylsiä, mutta lopulta löysin yhden ohjeen, joka on jakamisen arvoinen. Tässä ohjeessa käytin chorizo-makkaraa, mutta kasvisversion saa helposti jättämällä makkaran pois ja lisäämällä ruokaan enemmän suolaa. Tämä Snellmanin herkullinen ALL NATURAL -chorizomakkara, josta ruuan valmistin, sisältää vain lihaa, vettä ja mausteita. Ei muuta. Alkuperäinen perunapannun ohje löytyy täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Espanjalainen makkarapannu

230 g chorizo-makkaraa
4 isoa keitettyä perunaa
1 sipuli
1 paprika
1 rkl oliiviöljyä
1,5 dl mustia kalamata-oliiveja
1 rkl kapriksia
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
3 rkl persiljaa (hienonnettuna)

Jos teet makkaraversion, aloita leikkaamalla makkarat ohuiksi viipaleiksi. Paahda makkarat pannulla ilman rasvaa molemmin puolin. Kumoa lautaselle. Jatka perunapannun valmistamista makkaroiden rasvassa, jos muille ruokailijoille sopii. Muuten on kohteliasta valmistaa perunapannu esimerkiksi oliiviöljyssä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuori ja lohko keitetyt perunat. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Puhdista ja kuutioi paprika. Paista perunat makkaroiden rasvassa tai oliiviöljyssä rapeapintaisiksi. Lisää sipulit ja paprikat. Kuullota 5 minuuttia. Kumoa oliivit pannulle. Mausta kapriksilla, sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja persiljalla. Lisää makkarat perunapannuun tai tarjoa erikseen. Pannu maistuu myös kylmänä vihreään salaattiin sekoitettuna.

   OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA