Mieheni äiti poikkesi tänään käymään ja vietimme porukalla hieman etukäteen huomista äitienpäivää. Mietiskelin aiemmin Facebookissa, minkä kakun tekisin kahvin kanssa tarjottavaksi ja lopulta laiskuus voitti kokeilunhaluni. Kakkukisan voitti siis helppo pavlova, jonka muuntelin tästä reseptistäni hieman uudenlaiseksi. Kiitos kaikille ideoita jakaneille! Rakastin pienenä säilykepersikoita ja ostin niitä pitkästä aikaa pavlovan päälle. Persikan makupareiksi valitsin raikkaan sitruunan ja uuden suklaamaun, mutta keksin koristella kakkua vielä punaisilla ja pirskahtelevilla granaattiomenansiemenillä. Omena oli vaan vähän liian kypsä, joten kakusta ei tullut ihan niin kaunista kuin etukäteen toivoin. Siemenet nimittäin sotkivat mehullaan aika paljon. Maku oli kuitenkin kohdillaan, joten jos kokeilette tätä, valitkaa granaattiomenanne tarkoin.

   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Persikkainen pavlova

Marenkipohja:

4 kananmunan valkuaista

2,5 dl sokeria

Täyte:

200 g sitruunanmakuista tuorejuustoa

2,5 dl vispikermaa

Päälle:

2 tlk säilykepersikoita

puolikkaan ison tai yhden normaalikokoisen granaattiomenan siemenet

1 levy Cloettan mangosuklaata

Laita huoneenlämpöiset munanvalkuaiset puhtaaseen kulhoon. Tämä pohjataikina onnistuu kyllä jääkaappikylmistäkin munista, mutta niiden vatkautuminen kestää silloin himpun verran kauemmin. Sekoita sähkövatkaimella valkuaisia kunnes saat pehmeää vaahtoa, jonka ilmakuplat ovat tasoittuneet pieniksi. Lisää joukkoon pienissä erissä sokeri, kun vaahto alkaa jähmettyä ja saa kiiltoa pintaansa. Sekoita reippaalla vauhdilla kunnes seos on pehmeää ja kiiltävää. Pohjatakina on valmis, kun kuppia voi pitää ylösalaisin eikä massa valu pois kupista. Levitä seos leivinpaperille ympyräksi, jonka halkaisija on n. 20 senttimetriä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paista marenkikakkupohjaa kiertoilmauunissa noin 100 asteessa kaksi tuntia uunin alatasolla kunnes kakku on pinnaltaan rapea. Sammuta sitten uuni, mutta anna kakun jäähtyä uunin sisällä niin, että luukku on raollaan. Ota kakku ulos ja siirrä tarjoilualustalle kahden lastan avulla. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto sen joukkoon. Levitä sitruunainen kermaseos jäähtyneen kakun päälle ja koristele persikoilla, rouhitulla suklaalla sekä granaattiomenansiemenillä. Siemenet saa omenasta irti halkaisemalla omenan veitsellä ja naputtelemalla puukauhalla omenaa leikkauspinnan vastakkaiselta puolelta kulhon päällä. Kakku on parhaimmillaan heti tai tunnin kuluttua sen kokoamisesta, kun sen koostumus on ehtinyt hieman “tahmaantua” ihanasti! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA