Riittääkö yksi aurinkovoidepurkki koko perheelle?
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / LDB ALGA MARIS
Vastauksena otsikon kysymykseen… Riittäähän se! Meillä on käytössä sekä apteekkisarjan aurinkovoide että luonnonkosmetiikan aurinkosuojaspray tutulta sarjalta. Jokainen on kai nähnyt näitä oranssi-valkoisia purkkeja rannalla, kaupassa tai kaverin kylppärin hyllyllä? Jo et ole, niin kerrottakoon lyhyesti, että ranskalainen Laboratoires de Biarritz valmistaa luomusertifioitua dermokosmetiikkaa, joka sisältää patentoituja meriperäisiä aktiivisia ainesosia. Perustajapariskunta on sitoutunut kehittämään kosmetiikkaa, joka kunnioittaa erityisesti vesistöjen herkkää ekosysteemiä.
LDB-merkillä on ihonhoitotuotteita, joita esittelen tässä postauksessa alempana, mutta myös tämä oma Alga Maris -aurinkotuotelinja, joka tarjoaa tehokkaan ja luonnollisen aurinkosuojan niin vesiurheiluun kuin kaupunkielämään ja ihan koko perheelle. Sarjasta löytyy aurinkosuojaa moneen makuun ja hajuun. Siis kirjaimellisesti! SPF30-aurinkovoiteet tuoksuvat ihanan trooppiselle kookokselle ja sävytetyt SPF30-tuotteet aidolle vaniljalle. SPF50- ja 50+-tuotteet ovat hajusteettomia.
Tämä aurinkosuojavoidespray sopii lapsille ja aikuisille!
Mikäs sen kätreämpää kuin lähteä rantapäivää viettämään vain yhden aurinkovoidepurkin voimin. Meille se purkki on Alga Maris -aurinkovoidespray (SPF50+) perhekoossa. Pari sanaa tuosta tuubista? Okei. Suihkuttamalla voidetta on helppo levittää iholle tasaisesti, muistathan silti kuitenkin hieroa sen ihoon suihkuttamisen jälkeen. Perhekoko on riittoisa, siitä iso kiitos! Suojakerroin taas valikoitui ihan sillä perusteella, että suojakertoimissa 50 tai 50+ on paras. Itse asiassa lähes ehdoton. Poikkeustapauksessa 30 on omalla kohdallani okei (esimerkiksi CC-voiteessani), lapselle haluan AINA suojakertoimeksi isoimman mahdollisen.
Miksi lapset on niin tärkeä suojata auringolta?
En halua lietsoa paniikkia, joten kerrottakoon ensin, että tottakai lapsi voi nauttia auringosta turvallisesti, kunhan hänet suojaa säteilyltä oikeanlaisin vaattein ja voitein. Ensisijainen suoja on vaate, mutta aurinkovoide on myös tärkeä. Nyt seuraa se vähän ikävä asia, sillä koska lapsilla on aikuisten ihoa ohuempi iho, he palavat helpommin altistuessaan auringon UV-säteilylle. No, paraneehan iho? Tavallaan kyllä, mutta lapsuudessa ihon palamisen on todettu lisäävän aikuisiällä riskiä melanoomaan merkittävästi. Vielä ikävämmin muotoiltuna siis ihon palaminen lapsuusaikana lisää todistetusti riskiä sairastua ihosyöpään aikuisiällä. Eli vaikka lapsella ei näkyisi ihovaurioita lapsuudessa, saattaa huolimaton suojautuminen kostautua aikuisena.
Joko tunnet hauskat, puikkomuotoiset aurinkosuojat?
Teoriassa yhden aurinkosuojavoiteen taktiikalla pääsee pitkälle, mutta meillä on käytössä muutama kikka, jolla aurinkosuojaa voi parantaa entisestään. Koville hikoilijoille parhaana vinkkinä on pakko mainita käsilaukkuun tai jopa taskuun mahtuvat aurinkosuojapuikot. Varsinkin poskipäät, nenä ja korvat palavat helposti, joten niille kannattaa sivellä ylimääräinen, hieman paksumpi suojakerros aurinkosuojapuikosta. Sitä löytyy värittömänä, mutta meillä oli kokeilussa sekä sävytetty puikko kasvoille että värillinen puikko lapsille.
Alga Maris sävyttävä aurinkovoidepuikko (SPF 50+) on minulle, koska poskeni helottavat niin helposti punaisina kuumalla ilmalla. Tämän puikon avulla saan poskilleni sekä aurinkosuojan että kauniin päivettyneen sävyn, joka peittää punakkuutta ja kestää iholla pitkään. Lapsi taas tykkää leikkiä rannalla ja varsinkin vedessä, joten värilliset aurinkosuojat taitavat olla kesän 2023 hitti. Vielä ei tarkene edes kuvata aurinkosuojatuotteita rantakamppeissa, mutta kesällä tulette näkemään siniraidallista lastani somessa. Tätä Alga Maris Sport -aurinkovoidepuikkoa (SPF 50+) saa sinisen sävyn lisäksi muuten myös violettina.
Entä aurinkovoiteen puhdistaminen iholta? Ota testiin Laboratoires de Biarritz Cleansing Care -tuotteet!
Sinä sanot AURINKOSUOJA, minä sanon KAKSOISPUHDISTUS! Muista se, vaikka kaikki muu unohtuisi. Kunnon aurinkosuoja on sellaista tököttiä iholla, että vaikka kastelisi itsensä järvessä, meressä tai illalla kotona suihkussa, aurinkovoide saattaa pysyä hyvinkin tiukasti iholla. Siksi suosittelen aurinkovoiteen puhdistukseen iholta vähintäänkin balmia tai öljyä.
Laboratoires de Biarritz Cleansing Care -sarjan puhdistusöljy on tarkoitettu kasvoille, silmille ja huulille. Pumppaa sitä kämmenellesi pari pumppausta ja hiero kasvoillesi. Tarkoitus on saada aurinkovoide irrottamaan otteensa ihostasi, joten hiero hellästi, mutta kunnolla. Kun öljyä on hierottu hetki, lisää kämmeniisi hieman vettä ja jatka kasvojen puhdistusta. Nyt öljy emulgoituu ja muuttuu vaalean maitomaiseksi. Huuhtele lopuksi. Toinen ihonpuhdistuksen vaihe on (minun tapauksessani tämän saman sarjan) puhdistusmaito. Hiero se iholle ja poista huuhtelemalla. Kosteuta iho ja anna sen palautua ennen seuraavaa päivää.
LDB ALGA MARIS® -tuotteet ovat myynnissä ympäri Suomen jälleenmyyjinään mm. Sokos, Sokos Emotion, Stockmann, Ruohonjuuri, Life-myymälät, House of Organic-verkkokauppa sekä monet muut kauneus-, eko- ja hyvinvointiliikkeet! ☀️
Samis
Mun on pakko tilata tota stikkiä!! Siis täällä kans aina posket hehkuu ja vidsi se ärsyttää. 🤭
Iina M.
Mä niin tiedän tunteen ja tää on superhyvä apu siihen. 🫶🏼
Katja
Mua jännittää fysikaaliset aurinkosuojat, kun oon aikani käyttänyt kemiallisia. 🥺 #boomer
Iina M.
Ei tarvi jännittää! ❤️ Iholla ainoa ero on musta se, että fysikaaliset voi hetken näkyä vaaleampina iholla, mutta imeytyvät sitten kyllä.
Tehohan noissa fysikaalisissa perustuu siihen, että mineraalioksidit heijastavat auringonsäteet pois iholta. Tykkään näissä varsinkin siitä, että fysikaaliset aurinkosuojat antavat välittömän suojan auringolta. Kemiallisten aurinkosuojien taas tulee antaa vaikuttaa iholla puolisen tuntia ennen kuin iholle muodostuu suoja. ☀️
Haituva
Ihanaa, että nostit tämän aiheen esille jo tässä kevään vielä pitäessä enimmät vaatteet yllä. Itse käväisin jo teeppari & shortsit reissulla ja onnekseni tajusin ottaa aurinkosuojan mukaan. Käsimatkatavaralla reissaavana mahdutin nestepussiin kasvoille suunnitellun suojavoiteen ja käytin sitä myös mm. käsivarsiini. Korvia unohtamatta! Myös iso lierihattu lähti toki reissuun ja kiittelin itseäni siitä useamman kerran. Kevään ja alkukesän aurinko on ihanaa. Mutta palaminen ei ole, joten suojavoiteille on tarve. Toki läpi kesän.
Samalla vinkki. Jos lentelette jonnekin, nestepussukka on yhä hyvä huomioida käsimatkatavarassa. Helsinki-Vantaa kovasti kertoo, että heillä sitä ei enää edellytetä uusilla tarkastuslinjastoilla. Mutta voit päätyä vanhallekin poikkeustilanteessa. Ja paluumatkakin on olemassa ;) Joten perinteinen litran zippipussi (tai vastaava vähän kestävämpi läpinäkyvä) on yhä tarpeen. Näistä tuotteista näyttääkin löytyvän hyvin 50ml ja 100ml pakkauksia sekä 30, että 50 kertoimella. Vieläpä myös stikkejä jokunen, jotka ovat kuivaksi luokiteltavaa, jos pussukka on täyden puoleinen.
Iina M.
Oho, hei hyvä vinkki! ✈️ Ja tästäpä sain idea tehdä postauksen parhaista matkakokoisista tuotteista. Kaikista, kun ei valitettavasti matkakokoa löydy, niin joutuu jättämään välillä lempparit kotiin.
Haituva
Lisäksi. Nestepussukkaa täyttäessä ehdottoman tärkeää on pakkauskoko. Vajaa 125ml on 125ml, eikä katsota paljonko tuotetta on jäljellä. 100ml pakkaus tai pienempi menee. Mutta mikään ei estä käyttämästä sopivan kokoista pakkausta uudelleen. Minullakin pienet shampoo, hoitoaine jne. putelit täyttyvät aina reissujen välillä uudelleen suosikkituotteilla. Voi itse harkita onko joku minituote sopiva kerran hankittavaksi ja jatkossa täytettäväksi, vai hankkiiko mieluummin tyhjän pikkupullon täytettäväksi.
Jostain syystä noissa omissa pulloissani shampoo haluaa vuotaa aina lennolla. Joten sen, hoitoaineen, kasvoveden jne. korkin suojaan vielä kierteiden ja korkin väliin tulevalla kelmulla. Helppo suoja ja on pitänyt nestepussin siistinä. Hankin noin litran kokoisen tukevampaa kirkasta muovia olevan pussukan. Se menee nyt myös muilla lyhyillä matkoilla toilettitarvikkeille. Märät yhteen, kuivat omassa pussissaan. Matkalle lähtiessä on pussukoita, pussukoita pussukoille ja pakkauskuutioita. Ai mikä pussukkatäti, missä :D
Iina M.
Voi hitsi, tosi hyvät vinkit! Kiitos! 🫶🏼