Blinihetket kuuluvat elämääni muutaman kerran vuodessa. Tällä kerralla tahdoin hieman muutakin syötävää pöytään, koska rakastan rouskutella asioita. Siksi blinipöydän täydensi talvinen lehtikaalisalaatti, jonka makuparina toimii makeanhapokas persimonkastike. Oikeastaan kyseessä on persimonvinegrette, mutta toivon, että arkisempi nimi saa kastikkeen kuulostamaan siltä, että sitä on helppo lähestyä ja sitä kannattaa kokeilla, vaikka ei olekaan mikään fancy kotikokki. Rohkeasti vaan blendaamaan!

Lehtikaalisalaatti

65 g (baby)lehtikaalisekoitusta
1 päärynä (n. 100g)
1dl granaattiomenan siemeniä
150 g vuohenjuustoa
1 dl pekaanipähkinöitä

Levitä lehtikaalisekoitus vadille tai isoon kulhoon. Kuori ja viipaloi päärynä. Nostele päärynäviipaleet ja granaattiomenan siemenet salaatin päälle. Murenna pinnalle vielä vuohenjuustoa. Koristele herkkusalaatti vielä karkeasti rouhituilla pekaanipähkinöillä.

Persimonikastike

1(100 g) persimoni
5rkl oliiviöljyä
2rkl omenaviinietikkaa
1tl Dijon-sinappia
1/4tl suolaa
1/4tl mustapippuria

Leikkaa persimonista kova kanta pois ja soseuta se sekä muut vinaigretten ainekset sauvasekoittimella kulhossa kunnes kastike on aivan tasaista. Meillä syötiin tätä talvista salaattia jouluna, mutta maut toimivat ihanasti yhteen koko talvikauden. Mutta miksi vain talvikauden? Koska silloin on persimonin satokausi. Sitä saa nimittäin vain lokakuun puolivälistä tammikuun alkuun! 🧡