KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / VIISI PENNIÄ

Meiltä Helsingistä Manskun varrelta löytyvä panimoravintola Viisi Penniä ei ollut minulle tuttu ennen viime viikkoa. Kavereiden kesken Penninä tunnettu paikka jakautuu tavallaan kolmeen osaan: alakerran pubiin, sen takana ja alla sijaitsevaan panimoon sekä yläkerran ruokaravintolaan. Pääsimmekin ennen meille järjestettyä ruokailua tutustumaan Mad Hopperin panimon puolelle. Nyt  Veera kainaloon ja menoksi! Tuuthan mukaan?

Viisi syytä rakastaa Viisi Penniä -ravintolaa:

1. Paikalle on helppo löytää ja päästä.

Kansaneläkelaitoksen pysäkki on esimerkiksi melkein vieressä, mutta riippuu tietysti vähän, mistä päin olet tulossa. Viisi Penniä on hyvä ruokapaikkavaihtoehto, vaikka olisit palloilemassa keskustassa, sillä tänne pääsee ratikalla tai kävellen ihan hujauksessa. Aionkin seuraavaksi testata paikan lounaan.

2. Mulla on oma lähipanimo keskellä Helsinkiä!

Mulla. Joka asun Töölössä! Viime vuonna perustetun, mutta jo nyt supersuosiota nautiskelevan Mad Hopperin panimo sijaitsee tosiaan Pennin myyntitiskin takana ja se on valaistu lumoavasti. Käväisimme myös alakerrassa, missä säilytetään mm. mallassäkkejä ja missä oluiden joukkoon  sekoitetaan erilaiset makuaineet. Mieleeni jäi varsinkin se, ettei oluenpanemisessa jätteenä syntyvää mäskiä heitetä niin sanotusti roskiin, vaan sitä hyödytetään energiantuotannossa. Oi, ja oluiden pohjana toimii Päijänteen vesi. Varaa oma esittelykierros täältä ja ihastu! 

3. Juomalistalta löytyy kivasti erilaisia soureja.

Tunnustan, etten ole vuoden oluttietäjä tai edes pidä kaikista oluista. Veera on viime vuosina tutustuttanut minut hedelmäisten Fruited Sourien ja jopa paksumpien Smoothie Sourien maailmaan, ja nyt tilasin ruokajuomaksi Pennissä lageria. Myynnissä on myös maisteluannoksia, joten tänne voi lähteä silläkin ajatuksella, että nyt tutustutaan oluiden maailmaan. Mad Hopperin listalta kokeilin sekä kirsikkaista Cheri Cherry Ladya että mandariinia ja karpaloa yhdistävää Lip Smackeria, molemmat olivat hyviä.

4. Kaikkialla näyttää niin viihtyisältä.

Kortteliravintolan juomatiskin takana värivaloissa kylpevä panimo lumoaa niin, että eräs asiakas oli kuulemma luullut panimonäkymää sisustusnäytöksi! Myös yläkerran ravintolapuoli on kaunis ja tunnelmallinen, mutta silti kotoisalla tavalla viihtyisä. Tähän ravintolaan voi tulla missä seurueessa tahansa eikä tarvitse jännittää. Henkilökunta on hymyileväistä ja ystävällistä, joten jokainen tuntee itsensä tervetulleeksi. Tiesitkö, että Viisi Penniä on yksi kauimmin samalla nimellä ja samassa paikassa toimineista olutravintoloista Suomessa?

5. Friteerattu cheddar, fish & chips ja muut herkut juomasuosituksineen.

Otin alkuruuaksi leivitettyä Jukolan kuusenkerkkächeddaria & talon chilihilloa ja pääruuaksi Mad Hopperin olutleivitettyä turskaa, maalaisperunoita, tartar-kastiketta ja herneitä. Jösses, miten herkullista! Pääruoka-annos oli sen kokoinen, että ensi kerralla otan joko sen pelkästään tai alkuruuan ja jälkiruuan. Ei jäänyt yhtään nälkä. Voit kurkata menun ja lukea lisää ruuasta täältä. Muista, että Viisi Penniä tarjoilee myös lounasta, jos osut Mannerheiminkatu 55:n lähistölle lounasaikoihin.

Voita pääruuat kahdelle hengelle Viisi Penniä -ravintolassa Instagramin puolella TÄÄLLÄ! 🍻🍔