Tyyppi mainitsi sen jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Hän aikoi leipoa mustikkapiirakkaa minulle. Piirakka nousi esille keskusteluissa joko pääaiheena tai sivulauseissa, kun syvennyimme tutustumaan toisiimme enemmän, joten aloin jo odottaa tuota makuelämystä. Kesäloman viimeisellä viikolla se sitten tapahtui. Poikaystävä haki kaupasta raaka-aineet ja paistoi täydellisen mustikkapiirakan pyöreässä vuoassa. Oikeastaan piirakoita oli kaksi, sillä viisas mies osti valmistusaineet ja vaniljakastikkeet tuplana. Alkuperäinen resepti on Annin Uunissa -blogista, mutta tästä eteenpäin mieleeni tulee tästä mausta vain yksi ihminen. Resepti on niin sanotusti “perus”, poikaystävän näpeissä kaikkea muuta kuin.

Maailman parhaan poikaystävän mustikkapiirakka

Taikina:

100 g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus vaniljasokeria

Täyte:

300 g mustikoita

200 g kermaviiliä

0,75 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 kananmuna

Vaahdota sokeri ja pehmeä voi. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista. Voit katsella samalla vaikka pesäpalloa. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhojen kanssa. Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon. Painele taikina tavalliseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen piirakkavuokaan (halkaisija 26-28 cm). Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle.

Sekoita sokeri, kermaviili ja muna kulhossa. Mausta vaniljasokerilla. Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat saavat hyvin väriä. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. Tämä herkku nautitaan vaniljakastikkeen kanssa tyttöystävän kehuja kuunnellen. Ja niitähän suorastaan satelee.

Kun perusresepti on hallussa, testaa mustikkapiirakka kaurajauhoista tai jopa mustikkapiirakka Omar-karkkikuorrutuksella! 😍