Mitä tehdä, jos vehnäjauhot loppuivat eikä kukaan ostanut niitä lisää? Voipakettikin on tyhjä, mutta öljyä löytyisi? Tekee mieli makeaa, mutta karkkivarastot on syöty tyhjiksi. Silloin luodaan mustikkapiirakka kaurajauhoista ja esitetään makuraadille, että sellainen sen pitikin olla. Tällä ohjeella saa piirakkaa pienen vuoan, isoon (27″) tuplaa taikina.

Mustikkapiirakka kaurajauhoista

Taikina:

muna

0.75 dl (intiaani)sokeria

1 tl vaniljasokeria

1.5 dl kaurajauhoja

0.75 tl leivinjauhetta

0.75 dl öljyä

0.5 dl kauramaitoa

Päälle:

mustikoita

tomusokeria

Pane uuni päälle 200 asteeseen. Vatkaa munan rakenne rikki. Lisää sokerit, jauho-leivinjauheseos siivilän läpi, öljy ja kauramaito. Sekoita taikina tasaiseksi. Tässä vaiheessa muistutan, että ohje toimii myös vehnäjauhoilla, tavallisella sokerilla ja lehmänmaidolla. Minulta vaan oli tavalliset ainekset lopussa.

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele sen pinnalle mustikat ja tomusokeria. Paista piirakkaa uunin alaosassa 25–30 minuuttia. Jäähdytä hieman ja nautiskele vaniljajäätelön kanssa. Vaikka tässä on pinnalla tomusokeria, piirakka ei ole mikään supermakea.

Jos mustikoita riittää pilvin pimein ja herkkuhammasta kolottaa todella, testaa tämä mustikkapiirakka Omar-karkkikuorrutuksella! ;)

mustikkapiirakka kaurajauhoista

(servetit saatu Hemtex)