• Hupsista vaan. Kaikenlaista on mahtunut kesä- ja heinäkuuhun. Pitkän kesäloman sijaan olen “lomaillut” muutaman päivän tehokkaissa pätkissä sekä perheen että ystävieni kanssa. Päivä Iittalassa esimerkiksi sisälsi pihakirppiksen tonkimista ja naivistisen näyttelyn.
 • Upea Naivistit Iittalassa sisälsi sekä tauluja että patsaita. Teema oli sellainen, että myös himpun alle 7-vuotias viihtyi eikä ollut “ihan tosi tylsää aikuisten lomatekemistä”, vaan söpöjä hahmoja ja kirkkaita värejä. Näyttely on auki vielä 29.8. asti.
 • toisinaan meillekin tuli vieraita ja silloin valjastettiin käyttöön taloyhtiön yhteiset neliöt eli kattoterassi. Siellä on nautiskeltu niin aamupalaa kuin brunssiakin, jopa muutamat iltateet tuli juotua.
 • alkukesästä olin hyvässä vauhdissa juoksutreenien kanssa. Tässä vaiheessa en vielä tiennyt hirveästä helleaallosta, joka imaisisi jaksamiseni minimitasolle.

 • eräs kesän parhaista minireissuista tehtiin Veeran kanssa laivalla. Pakkaaminen ei ole bestikseni vahvuuksia, joten hän järjesteli kapsäkkinsä uudelleen kotonani vielä muutama minuutti ennen lähtöä.
 • laivaa valitessa minulla oli oma lehmä ojassa. Tai oikeastaan oma kulho ojassa, sillä Bär Barin tuotteita alettiin myydä Viking Gracella. Mikä tunne herkutella Caramel Dream Bowlilla merellä!
 • Instagramin viestilaatikkoni räjähti näiden Disney-kasvonaamioiden ansiosta. Pahatar ja Cruella olivat todellakin hintansa arvoiset. Kosteutustehosta en tiedä, mutta ne naurattivat niin, että meinasi henki lähteä.
 • Spa-osasto nosti pintaan muistoja siltä kerralta, kun viimeksi olimme siellä Veeran kanssa. Olin juuri lopettanut imettämisen, ja tissini olivat jättimäiset ja tuntuivat siltä, kuin ne olisi ahdettu täyteen marmorikuulia. Imetin poikaa 2-vuotiaaksi asti enkä vieläkään ole päässyt ylitse siitä, miten tuon ajan pituutta kauhisteltiin. Sehän on silmänräpäys elämässä.

 • Veeran lisäksi vietin myös laatuaikaa poikaystäväni kanssa mökillä. Tämä etätyöviikko osui sellaiseen helleaikaan, että löysin itseni jatkuvasti joko järvestä tai sisältä tuulettimen edestä viilentymästä.
 • Piti oikeasti keskittää kaikki tahdonvoima, etten kiivennyt aina soutamisen ajaksi reppuselkään halimaan. En muistanut, miten kivaa sellainen voi olla.
 • Pakkasin jopa kamerani mukaan mökille, mutta otin silti vain muutaman kuvan sillä. Suurin osa niistä oli rannan sorsista, mutta muutama oli myös meistä.
 • Mökkeily on niin ihanaa, että varasin saman mökin myös syksyksi. Loppuvuodelle on nyt sovittu jo kaksi mökkilomaa, on sitten jotakin odotettavaa.

 • Odottamisesta puheen ollen. Olen ihaillut Suomen kauneinta kesämökkiä etäältä, joten kun siellä järjestettiin Kylmäkoskella avoimet ovet, olin kärppänä paikalla. Katsokaa nyt tuota kasvihuonetta!
 • Joskus vielä höppönä Plantui-nainen omistaa viherhuoneen. Tiedän, että tämä kasvatusharrastus lähtee vielä käsistä, mutta en tiedä, kuinka pahasti ja koska.
 • Kesäinen Helsinki tarjosi ja tarjoaa edelleen kaikkea kivaa. Helka-hotellin terassi oli niin suloinen näky, ettei sen ohitse voinut millään kävellä pysähtymättä.
 • Rentoilun lisäksi lomalla kiipeiltiin ja pelailtiin mm. vanhan kouluni pihalla. Ei siellä kyllä ennen noin hienoja telineitä ollut!

En kyllä tiedä, missä se kesälaiskuus on. Tämä kesänä oli touhua täynnä! :)