Tiedätkö, miltä tuntuu seistä aikavääristymän reunalla? Päädyn sinne joka vuosi ja nyt alkaa olla taas se hetki. Yhtenä päivänä ihailen syksyisiä lehtiä ja hengitän sisään kirpeää ilmaa. Kaikki on rauhallista. Sitten törmään mustaan aukkoon, joka imaisee sisäänsä koko marraskuun ja vielä puolet joulukuustakin. Räpäytän silmiäni eikä yhtäkkiä olekaan enää syksy, vaan jouluun on viikko enkä ole valmistautunut siihen mitenkään. En tiedä kuka olen, missä olen ja mitä pitäisi tehdä seuraavaksi. Nukun 10-12 tunnin yöunia ja ojennan ystävälleni junassa roskaa sanoen: “Could you put this to the roskakori, kiitos?

En ymmärrä, miten joka syksy kalenteri pakkautuu täyteen, vaikka himmailen, minkä pystyn? Kostoksi kiireelle varasin viikonlopulle Ninan kanssa paikat ayurvedinen ihonhoito & jooga -kurssilta. Siellä tehdään jooga- ja pranayama -harjoituksia sekä opetellaan tunnistamaan oma ayurvedinen ihotyyppi. Oman analyysini mukaan olen tulta edustava pitta, mutta saapa nähdä, päädynkö nyt samaan lopputulokseen.

Vaikeinta aikuisuudessa on varmaankin ollut oppia, että vapaa-ajallekin pitää varata aikaa. Muuten jokin muu livahtaa vapaa-ajan kohdalle täyttäen sen suttuisella kuulakärkikynämerkinnällä. Ja puff – yhtäkkiä vapaa-aikaa ei olekaan. Lauantain kohdalla kalenterissani lukee, että minun on nukuttava pitkään. On ehkä kaukana rennosta aikataulullaa rentoutumista, mutta se on näköjään minulle pakollista.

Kaiken kiireen keskellä tapahtuu kuitenkin ihania asioita, joten älä vaan luule, että olisin jotenkin 24/7 surullinen tai ahdistunut. Nöpsy opettelee kovaa vauhtia lukemaan ja kirjoittamaan. Minulla on kirjaimellisesti törkeän upea talvitoppatakki. Olen ripustanut olohuoneeseen kurpitsalyhtyvalot. Uudella kapselikeittimelläni voi keittää kannullisen kahvia kerralla kupillisen sijaan. Niin, ja kun kahviaiheisiin taas päästiin, niin kuulitko jo, että kaikkien aikojen suosikkikahvistani eli Kettu-kahvista on tullut uusia versioita? En kestä!

Arvaatko muuten, missä nämä kuvat on otettu? Maalla rauhan keskellä tietenkin. Pitää käydä siellä taas kohta, koska Finskillä on edessä parturiaika! :D