KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / LEGO®

Ylihuomenna 1.8. tulee myyntiin uusi LEGO-sarja, josta on pöhisty etukäteen ja jolle on jopa oma ennakkotilauslista. LEGO® Super Mario™ -legot ovat aivan uudenlaisia hahmoja, jotka suunnittelijat Nintendolta ja LEGOlta loivat ja jotka muodostavat uudenlaisen pelikokonaisuuden. Avainhahmo on tietysti itse Mario, joka aktivoituu aloitusputkesta ja päättää pelin tuttuun mustaan lippuun. Hahmo tunnistaa kentän aikana, millä alustalla liikkuu, missä on kolikoita ja milloin vihollinen on kukistettu. Mario-hahmon pohjassa on lukija, joka skannaa koodeja sekä tunnistaa värejä radalla.

LEGO® Super Mario™ -peliä voi seurata puhelimeen ladattavan ilmaisen sovelluksen avulla, mutta se ei ole pakollista, sillä hahmokin kertoo, kuinka monta kolikkoa radalta onnistui keräämään. Omia ratoja voi tallentaa sovellukseen ja se auttaa myös kokoamaan maailmaa, joten lisäarvoa se kyllä tuo peliin. Ehkä aivan nuorimmille pelaajille se ei ole kuitenkaan pakollinen.

Spoilaan jo heti antamalla vastauksen otsikon kysymykseen. Tämä lelu on 99-prosenttisesti hitti, sillä tällä leikkimiseen ei ole ns. oikeaa tapaa, vaan lapsi saa päästää mielikuvituksen valloilleen ja luoda jotakin ihan omaa ja ihmeellistä. Ohjeita tarvitaan hahmojen kokoamiseen, mutta pelimaailman voi rakentaa millaiseksi tahansa, kunhan siinä on aloitusputki ja loppulipputanko. Ihan kuten Super Mario -konsolipeleissäkin.

Mario-ukkeli reagoi liikkeisiin “pelikentässä” yli 100(!) erilaisella tavalla silmien, suun ja vatsan nestekidenäytöillä. Näissä kuvissa näytöt eivät näy kunnolla, mutta figuuri on hyvin ilmeikäs ja reagoi erilaisiin tilanteisiin ilmein sekä äänin. Niin, ne äänet. Pelistä tuttu alkuperäinen Mario-tunnari ja muut peliäänet soivat monta päivää päässä näiden leikkien jälkeen. Tämä video tiivistää pelin hyvin.

Hauskoja yksityiskohtiakin löytyy. Jos Marion jättää päälle eikä siihen koske, alkaa hahmo nukkua ja kuorsata, mikä tietysti huvittaa koko perhettä. Figuurin selästä löytyy sekä käynnistysnappi peliä varten että Bluetooth-nappi sovelluksen yhdistämiseen. Ukkelin nestekidenäyttöjen (mm. silmät ja vatsassa oleva näyttö) ja kaiuttimien kautta hahmo todellakin elää rakennetussa kentässä ja reagoi siihen, kun sitä liikutetaan elementiltä toiselle.

Pienenä miinuksena mainittakoon, että LEGO® Super Mario™ -aloitusrata on pakollinen hankinta, jos Mario-sarja kiinnostaa, sillä Mario-hahmoa ei saa ostettua yksittäin eikä sitä ole muissa paketeissa. Starter kit eli aloituspakkaus maksaa vähän ylitse 50€ eli se on aika arvokas, mutta sen sisältämistä palikoista voikin sitten rakentaa satoja erilaisia ratoja, joissa on maa-, vesi- ja laava-alueita, torneja ja vihollisia. Yksittäin pusseissa myytävät pahikset maksavat suunnilleen 12€/3 kpl ja niitä on 10 erilaista. Aloituspakkaus riittää kuitenkin sellaisenaan jo hyvin (siinä on mukana mm. Bowser Junior, joka on oma suosikkihahmoni), joten edullisimmillaan Mario-maailmaan voi hypätä reilulla viisikymppisellä.

Lisäksi tarjolla on sitten muutamia isompia laajennusosia, kuten Bowserin linnoitus, Marion talo sekä Whompin laavahaaste. Mariolle voi ostaa myös asuja, joiden mukana tulee voimia kuten oikeassa pelissäkin. Kissapuvussa voi esimerkiksi “kiipeillä seinillä” keräilemässä kolikoita. Parasta on kuitenkin, että kissapuvussa Mario kuulemma maukuu ja kehrää. Käytännössä puku on housut ja lakki, jotka vaihdetaan hahmolle tavallisten tilalle.

LEGO® Super Mario™ -sarjaa myyvät 1.8. alkaen mm. Verkkokauppa.com ja Prisma. Lopuksi vielä kuumottava kysymys, johon on vain yksi oikea vastaus. Kuka on paras Mario-hahmo?