KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / WEECOS

Maja on jo ihan hyvällä mallilla. Sen runko on valmis ja rappusiksi kiinnitetty kiipeilyseiniin tarkoitetut käden- ja jalansijat. Ulkoasua pitää vielä viimeistellä ja mökki kaipaisi kipeästi maalia. Kun mökin omistaja oli käymässä muualla, kävin järjestämässä yllätyksen mökkiin ja edistin vähän projektia. Sirkkeliä en käytä, mutta porakone ja vasara ovat tuttuja minulle. Koko ajan hymyilytti, kun mietin, miten poikani ilahtuu aina, kun majassa tapahtuu jotakin. Se ajatus tallentui ruusukullansävyisiin korvakoruihin keväisessä säässä.

Korvakorut: Kiila / Annie Eleanoora

 

Vanha kotitalomme vaihtaa asukkaita. Äiti pesee ikkunoita ja minä siivoan lattioita ja tasoja. Välillä jostakin nurkasta tulvahtaa lapsuusajan muisto. Tässä on huone, jonka ikkunasta heittelin maahan rakkauskirjeitä. Tästä ikkunasta taas kiipesin ulos kerran, kun vanhan talon ulko-ovi turposi kiinni helteellä. Ikävä ei enää ole, vaan siivoan nurkkia haikeudella, että joku muu saa puutalosta itselleen kodin. Innokkaat fiilikset värisevät korviksissa asti. Ne ovat vähintään yhtä ainutlaatuiset kuin vanha kotitalomme ja tehty pinnoitetuista kierrätyskankaista.

Korvakorut: uniikit korvakorut / Inga Cecilia

Koska viimeksi luinkaan kirjaa? Koska kuuntelin hiljaisuutta ja annoin sanojen täyttää pääni? Silloin tällöin tulee hetki, kun voin olla ihan yksin ja uppoutua tarinaan. Hengitän ulos ja hengitän sisään. Rakastan jokaista pitkää, tarkasti harkittua lausetta, joka vie tarinaa eteenpäin. Tunnen, kuinka kierrokseni laskevat ja hartiani rentoutuvat. Nyt nämä koivuvaneriset korvakorut muistuttavat rauhasta, jota kaipaa erityisen paljon näinä erityisinä aikoina, kun tavalliset askareetkin voivat tuntua ylivoimaisilta eikä yöllä tule uni. Kun kiinnitän nämä korviini, rauha virtaa kehoni lävitse.

Korvakorut: Sydänyö / Design by Kieto

   

Korviksiin liittyy tarinoita. Niihin liittyy muistoja ja erityisiä hetkiä. Ne on ehkä saatu tärkeältä ihmisiltä tai niitä on pitänyt korvissaan, kun on kokenut jotakin ikimuistoista. Sinulle kotimaisen merkin korvisparin tilaus saattaa olla vain muutama kymppi, joiden katoamista et edes huomaa tililtäsi, mutta korviksia valmistavalle yritykselle se voi olla viikon ainoa tilaus ja valonpilkahdus tunnelin päässä. Joku välittää, joku kannustaa. Joku haluaa tukea yrittäjää ja näyttää sen muillekin pukemalla korvikset korviinsa.

Ja jos se korvisparin hinta onkin tarkkaan harkittu ja ajan kanssa säästetty, ostettu korvispari on vielä erityisempi. Ehkä halusit ostaa lempimerkkisi mekon, mutta et voi laittaa montaa sataa euroa mekkoon. Tai ehkä sinusta tuntuu, että nyt ei ole aika pukeutua mekkoihin, kun kaikki aika menee arjesta selviytymiseen. Ehkä olet kuin minä ja tykkäät ilahduttaa videokokouksissa kollegojasi näyttävillä korviksilla. Onneksi on jotakin pientä, joka viestittää maailmalle, kenen joukoissa seisot. Niiden käsityöihmisten, jotka ovat aloittaneet yrityksen, jossa he kasaavat, maalaavat, korjaavat, postittavat, somettavat ja tekevät muutenkin useamman ihmisen hommat.

Myös Weecos, jonka kanssa ole tehnyt yhteistyötä jo vuosia, on pieni neljän hengen tamperelainen yritys. Löydät uusimmat Weecos-postaukseni tämän linkin takaa. Korvisten lisäksi ostan Weecosilta itselleni ja pojalleni vaatteita, mutta myös kodin sisustukseen löytyy kaikkea ihanaa. Oli seuraava ostoksesi sitten iso tai pieni, harkitse sen tekemistä pienyrittäjältä. Päätökselläsi saattaa olla merkittävä vaikutus yrittäjän arkeen. ♥