Se on sitten marraskuu. Olen vähän kauhistellut viikonloppumenojen määrää, sillä hektisenä vuodenaikana pitäisin viikonloput mieluiten vapaina. Nyt yhdet “pakolliset” pikkujoulut onneksi peruuntuivat ja voin huokaista helpotuksesta. Ehkä loppuvuodesta ei sittenkään tule niin ruuhkautunut kuin mitä pelkäsin.

Jos olen landella, rentoudun metsässä, mutta kotona rentoutumistapani on ruuanlaitto tai leipominen. Uusin leipomukseni syntyi, kun tahdoin pelastaa vanhentuneen jogurtin. Hapanmaitotuotteena se oli tietysti ihan hyvää vielä viikko parasta ennen -päivän jälkeenkin, mutta päätin silti piilottaa sen syksyiseen jogurttikakkuun. Reseptin löysin täältä.

Jogurttikakku

3 dl kreikkalaista jogurttia

1 dl oliiviöljyä

1 dl juoksevaa hunajaa

3 kananmunaa

5 pisaraa vaniljauutetta

1 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

Lämmitä ensin uuni 180 asteeseen. Mittaa sitten kulhoon jogurtti, oliiviöljy, hunaja, kananmunat ja vaniljauute. Vatkaa ainekset tasaisesti sekaisin. Lisää taikinaan leivinjauhe vehnäjauhojen seassa ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuorattuun vuokaan (suositus 18-22 cm) ja paista uunissa 40-50 min. Anna jäähtyä ja nauti! (Kuvan kakku on tehty 2/3 taikinasta, koska jogurttia ei ollut tarpeeksi.)

 

Vaikka olen kahvikissa, syksyisin sisältäni kuoriutuu teeleidi ja alan maanisesti kuluttaa teekaappini sisältöä. Vein jopa osan teepusseista toimistolle, jotta ne kuluisivat nopeammin loppuun. Juon teetä niin kausiluonteisesti, että keväästä loppukesään ehtii uusia makuja kertyä hurjasti. Syksyllä ja talvella on sitten kova homma kuluttaa kaikki PR-näytteet ja tuliaiset.

Kahvin kohdalla olen vaihtanut suureksi osaksi kofeiinittomaan. Siitä kirjoittelen myöhemmin lisää! :)