KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / KEVIN.MURPHY

Vuoden 2019 KEVIN.MURPHY -ambassadorina saan heti käsiini uudet tuotteet ja pääsen testaamaan, sopivatko ne hiuksilleni. Alkuvuoden uutuuksista muutamakin sopi tämän postauksen teemaan eli kiharoihin. Oma hiuslaatuni on laineikas, joten keskityn ensin laineikkaiden ja kiharoiden hiusten hoitoon ja siirryn postauksen loppupuolella kiharatuotteisiin, joilla muotoiluraudalla tai muilla välineillä luodut kiharat saadaan kestämään, jos oma hiuslaatu on piikkisuora, mutta haaveissa on kiharapehko tai kunnon glamourkiharat.

Tällaisen hiuslaadun huolto alkaa jo suihkussa, sillä se on ainoa paikka, jossa kiharaa hiusta kannattaa harjata ja sekin on suositeltava tehdä siinä vaiheessa, kun hoitoaine vaikuttaa hiuksissa. Käytössäni on ANGEL.WASH ja ANGEL.RINSE -tuotteet (näkyvät postauksen ensimmäisessä kuvassa), jotka on suunnattu erityisesti tällaiselle kemiallisesti käsitellylle eli hennoille, hauraille ja vaurioituneille hiukselle. Tämä sarja tuuheuttaa todella paljon hiuksia.

Jos hiuslaatu on kovin kuiva, kuten kihara usein on, normaaleille ja kuiville hiuksille suunnatuista HYDRATE.ME -tuotteista on iso apu. Käytän muotoilutuotteita aika vähän, joten pesen hiukset yleensä pelkällä hoitoaineella. KEVIN.MURPHYlla on myös tähän tarkoitukseen tehty RE.STORE -hoitoaine, joka puhdistaa hiuksen ilman erillistä shampoopesua. Se on siis niin sanotusti pesevä hoitoaine. Kyllä!

Suihkun jälkeen en puristele hiuksia pyyhkeellä kuivaksi tai edes yleensä kiepauta niitä tuollaiseen turbaaniin, vaan annan hiusten kuivua itsestään. Kun hiukset ovat melkein kuivat, alan suihkutella ja puristella niihin KILLER.WAVES -kiharasuihketta. Se vahvistaa ja suojaa hiusta, mutta mikä tärkeintä, pitää laineet ja kiharat kimmoisina. Pidemmille hiuksille sopii MOTION.LOTION, joka on voidemainen ja joka sekin puristellaan hiuksiin. Kaikki laineikkaiden ja kiharien hiusten muotoilutuotteet tunnistaa nykyään tuosta tietystä sinisen sävyisestä purkista. Tämä uudistus helpottaa oikean tuotelinjan löytämistä.

Tähän väliin on pakko sanoa eräs asia. Ensimmäisen yhteistyöpostauksen kuvat otti kuvaaja, mutta halusin, että tämä vuoden mittainen yhteistyö pysyy helpostilähestyttävänä, joten kuvaan osan postauksista itse. Siirrytään siis laineiden ja kiharoiden maailmaan kotini kylpyhuoneessa. Laineikas eli luonnontaipuisa tai kihara hiustyyppi voi tuntua joko ihanalta tai kamalalta. Vähän päivästä riippuen. En voinut sietää tätä ominaisuutta hiuksissani niinä aikoina, kun yritin epätoivoisesti pitää hiukset suorina. Kun hyväksyin, että hiuksissani toimivat kiharakampaukset, ärsytys katosi.

Entäpä sitten, jos ei tahdo vain korostaa omaa kiharaa, vaan haluaa kunnon kiharakampauksen, joka kestää monta päivää? Silloin kaivetaan esille suosikkimuotoilurauta ja aloitetaan kuivasta hiuksesta. Yleensä taipuisassa hiuslaadussa kihara pysyy suoraa hiuslaatua paremmin, mutta ei ole mahdotonta luoda kestäviä kiharoita suoriin hiuksiin. Kyse ei ole vain hyvästä hiuslakasta, vaan myös siitä, mitä kiharoiden pohjalla on.

Pohjalle tulee uutuustuote, joka tuo mukavaa vaihtelua kylppäriin. Olen käyttänyt suihkemaisia lämpösuojia ties kuinka monta vuotta enkä edes miettinyt muunlaisia, joten tämä vaahto on hauska tuttavuus. Sen voi laittaa joko kuivaan tai kosteaan hiukseen. HEATED.DEFENSE -lämpösuojavaahto imeytyy nopeasti eikä ole tahmaista kuten muotovaahto, jota tämä ulkomuodoltaan muistuttaa. Sitten tehdään jakaus siihen kohtaan, jossa se hyvältä tuntuu. ANTI.GRAVITY -muotoilusuihkeesta ei ole kuvaa, mutta sitä suihkin lähes kampauksen kuin kampauksen pohjalle, sillä sen kanssa kampaus tuntuu kestävän paljon paremmin.

Kiharra hiukset osioissa. Minä nostan aina puolet hiuksista ponnarille tai klipsillä ylös, jotta voin keskittyä alakerroksiin kunnolla. Kiharrettavien hiusosioiden koot vaikuttavat lopputulokseen. Itse suosin suurehkoa lainetta, joten otan aika paksuja osioita enkä kääri niitä raudan ympärille kovin tiukasti. Sen verran vaan, että tunnen hiuksen “kiristyvän”. SESSION.SPRAY -hiuslakkaa suihkuttelen yleensä ensimmäisen kiharakerroksen valmistuttua, sitten vapautan loput hiukset ja kiharran ne. Takaraivo on tärkeä kohta, siellä kiharran hiukset vaakatasossa niin, ettei iso pyörre jää näkyviin.

Seuraa tärkeä kohta. Kun olet kihartanut koko pään, anna kiharoiden jäähtyä. Katso vaikka Netflixistä suosikkisarjaasi yksi 20 minuutin jakso. Sen jälkeen kampaa isolla kammalla kiharat auki, mutta älä pelästy, jos tuntuu, että ne suoristuvat. Kiharat palautetaan seuraavassa osassa. Suihkutan kiharoihin yleensä hiuslakkaa samalla, kun puristelen niitä kunnolla. Näin kihara alkaa palautua muotoonsa. Jos latva tuntuu ja näyttää kovin kuivalta, voi myös hiusöljyn kanssa puristella latvoja muutaman kerran,

Lopuksi, kun kiharat on niin sanotusti rutisteltu kuntoon, kampaus kiinnitetään. Valmiiseen kampaukseen suihkutetaan hiuslakkaa, joista oma suosikkini merkiltä on tuo kuvissakin näkyvä SESSION.SPRAY -hiuslakka. Se tuoksuu ihanalta, mutta mikä parasta, sen suihkekoko on sen verran iso, ettei kylppäriin jää suihkuttelun jälkeen leijumaan suihkepilveä, vaan siellä voi hengittää normaalisti. Tämä ei siis ota henkeen yhtä paljon kuin tavallinen lakka, ja tässä on vahva pito.

Jos tahdot kiharoista kiiltävät, lisää vielä lakan päälle SHIMMER.ME- tai SHIMMER.ME.BLONDE -kiiltosuihke, joka samalla hoitaa hiusta erilaisilla öljyillä. Hypnoottisesti kimaltava suihke ei vain joidenkin kiiltosuihkeiden tapaan feikkaa hiusta hyväkuntoisen näköiseksi, vaan suihke sisältää erilaisia kukkauutteita sekä öljyjä, jotka hoitavat hiusta.

Nämä kiharat on tehty kuvauslainassa olevalla Hot Tools -kihartimella, johon voi vaihtaa mieleisen kiharruspään neljästä eri kokovaihtoehdosta. Tällaiselle vaalennetulle hiukselle käytän aina enintään 180 asteen lämpötilaa ja kymmenen sekunnin kiharrusaikaa. Raudan halkaisija oli 32mm. Toivottavasti tästä postauksesta oli apua kiharapulmiin! Seuraava yhteistyöpostaus paneutuukin sitten siihen, millä omaa väriä voi pitää kotona yllä. ♥