Omenamehua mehustimella
Kävin Nelliinan luona pari viikkoa sitten omenavarkaissa. Osan ompuista lohkoin smoothieomenoiksi pakastimeen ja osan hillosin uunissa. Loppusaalista söin töissä eväinä, mutta huomasin jossakin vaiheessa, että tahtini on liian hidas. Lisäksi olin poiminut joukkoon myös talviomenia, jotka eivät sitten maistuneetkaan kovin hyviltä.
Hävikkiviikolla (ja muutenkin) olisi tuntunut kamalalta heittää kolme litraa omenoita pois, joten kaivoin kaapista vuosia sitten blogin kautta saamani mehustimen ja ryhdyin kuorimispuuhiin. Omenat mehustetaan niin, että kuoret otetaan pois, mutta siemenkotaa ei tarvitse poistaa. Oli vielä pakko tarkistaa ohjekirjasta, että se tosiaan menee näin.
Teollisen mehun ja tällaisen “itsemurskatun” suuri ero on koostumuksessa. Tosi maku on intensiivisempi, mutta koostumuksen huomaa ensimmäisenä. Tuoreen mehun päällä on vaahtoa ja sen koostumus on muutenkin paksumpaa. Pullotan mehun aina tuollaiseen patenttikorkilliseen lasipulloon. En tiedä, kauanko se säilyisi siinä, sillä meillä pullo tyhjenee aina alle päivässä.
Väri on mehussa noin tumma, koska mehu sisältää pelkkää omenaa ja omena alkaa tummua jo kuorimisvaiheessa. Tummumista voisi hidastaa esimerkiksi sitruunamehulla. Jos joku haluaa jakaa omia mehuohjeitaan, kuulisin mielelläni ne kaikista parhaat. Itse olen jumiutunut omena-porkkanamehuun.
Jos ette ole mehun ystäviä, tämä on superhyvää, kun sekoittaa puolet soodavettä joukkoon! :)
Suvi
Suosittelen lämpimästi Tara Langen Vihermehukirjaa. Siinä on ohjeita joka lähtöön!
Meillä juodaan melkein pelkästään vihreitä mehuja. Selleri, lehtikaali, kurkku, kesäkurpitsa, sitruuna,inkivääri, omena on sellainen aika perus. Oli mehun väri mikä tahansa niin luomusitruunaa ja luomuinkivääriä on aina mehussa. Myös omenaa tai sit ananasta on, jotta saan kolmelle lapselle uppoamaan. Yritän mehustaa 80/20 säännöllä, eli 80 prosenttia vihanneksia ja kasviksia ja 20 prossaa hedelmiä.
Iina / MouMou
Oi, hyvältä kuulostaa! Eipä olisi tullut mieleen kokeilla kesäkurpitsaa. :)
*jossu*
Itse en ole mehustaessa koskaan vaivautunut omenoita kuorimaan.. Mehusta tulee silti hyvää eivätkä kuoret tuki mehustinta. Onko siellä ohjeissa joku perustelu kuorimiselle? Jos on joku riittävän hyvä niin alan kuoria :D
Iina / MouMou
Ei ole, mutta se saattaa olla mehuprässistä kiinni, jos jotkut eivät pysty käsittelemään kuoria? Muuta selitystä en keksi. :)
*jossu*
Itsellä on joku sikakallis supertehomehustin, joka ei varmaan ikinä maksa hintaansa takaisin, kun niin harvoin lopulta innostun käyttämään :D. Mutta selviää onneksi kuorista, muuten ehkä tulisi käytettyä vielä vähemmän :P
Iina / MouMou
UUH! Oispa kyllä kätevä tapaus! <3