En yleensä osta sokeroituja jogurtteja, mutta muutama poikkeus löytyy. Uuteen aamusmoothieihastukseeni kuuluu niin vahvana osana lakritsijogurtti, että se jättäminen pois olisi kuin nappaisi triosta pois jäsenen, joka on kaikista taitavin. Tämän voimalla jaksaa aamulenkin tai pitkän työpuhelun hymyillen alusta loppuun. Maut ovat niin tasapainossa keskenään, etteivät voisi olla enempää. Tällä ohjeella syntyy smoothieta kaksi pikkulasillista tai yksi iso.

Lakritsinen aamusmoothie

2 dl jäisiä puolukoita

banaani

2 dl lakritsijogurttia

Kaada pullon pohjalle jäiset puolukat ja taita banaani niiden päälle kahteen osaan. Kaada sitten joukkoon lakritsijogurtti, kierrä terällinen kansi kiinni ja blendaa smoothieksi. Näillä mittasuhteilla ei tarvita vettä ohenteeksi, mutta täyttävämmän version saat, kun lisäät joukkoon puoli desiä pikakaurahiutaleita ja saman verran kylmää vettä ennen sekoittamista. Helppoa, nopeaa ja hyvää. Kirjoita HETI lakritsijogurtti ostoslistalle! :)

(räsypala saatu Finlaysonilta)