Vaikka edellisestä postauksesta voisi saada idean leimata minut toivottomaksi tuhlariksi, on minussa tämä toinenkin puoli. Siitä on uusimpana  todisteena tämä banaanikakku. Kuluttajaliitto järjesti tänäkin vuonna valtakunnallisen Hävikkiviikon, joka pidettiin 11.-17.9., joten olen reippaasti myöhässä, mutta silti hengessä mukana. Seuraava kuva saattaa järkyttää herkimpiä lukijoita.

Hävikkiviikko-kampanjan tavoitteena on kannustaa ruokahävikin vähentämiseen ja sitä kautta myös ruoan arvostuksen lisäämiseen. Toimme mieheni kanssa molemmat omilta kauppareissuiltamme (erilliset reissut, OMG ollaan varmaan eroamassa #vauvajuorut) jättitertut banaaneja, joten mustumaanhan ne kypsimmät pirulaiset ehtivät. Tein kakun tällä ohjeella, mutta tuplasin taikinan ja vaihdoin inkiväärin tilalle jotakin kiinnostavampaa. Sokerin määrää en tuplannut.

 

Banaanikakku

Taikina:

2 kananmunaa

1,5 dl sokeria

2 ylikypsää banaani muussattuna

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

8 rkl kermaa

150 g voisulaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl jauhettua inkivääriä (korvasin tällä kurkumalattejauheella)

1 tl kanelia

Vuokaan:

voita

mannasuurimoita

Sekoita leivinjauhe ja sooda jauhoihin ja yhdistä sitten kakkutaikinan aineet järjestyksessä kulhossa. Taikinan tulisi olla kuohkeaa ja aika löysähköä. Voitele ja jauhota vuoka mannasuurimoilla, kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa suunnilleen tunnin verran.

Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen sen irroittamista vuuasta. Ja hei, jos joku miettii noita mannasuurimoita otsa rypyssä, niin käytän korppujauhoja sen verran harvoin, etten osta niitä kuiva-ainekaappiini. Korvaan ne aina mannasuurimoilla, joita meiltä löytyy muutenkin.

Paljastapa sunnuntain kunniaksi, mikä sinun suosikkihävikkireseptisi on? :)