Oletettavasti syyskuusta eteenpäin arkipäiväni sujuvat näin:

  • kello 7-8 poika hoitoon ja minä töihin. Väsyttää ja ketuttaa, kun on kolme vuotta vältellyt aikaisia herätyksiä ja nauttinut rennoista aikatauluista.
  • kello 8-16 työpäivä istuen tietokoneella. Laiskaa ja vetelää naputtelua. Laiskaa siis noin niin kuin liikuntamielessä.
  • kello 16-17 poika hoidosta ja yhdessä kotiin. Kamala nälkä ja tekisi vaan mieli lösähtää sohvalle ja tilata ruoka kotiin.
  • kello 17-> vihdoin se ruoka ja yhdessäoloa. Ehkä vielä visiitti puistoon, jos tuntuu, että pojalla on paljon energiaa.
  • toista kaavaa loputtomiin ja turhaudu, kun arkisin ei ole aikaa liikunnalle ja viikonloppuisin taas tahtoisi tehdä kaikkea muuta.

Kuulostaa aika kammottavalta, joten ajattelin asennoitua tähän eri tavalla. Sen sijaan, että ärsyynnyn nakistani hoitaa päiväkotikuljetukset, koska minun työni joustaa enemmän, otan sen mahdollisuutena tehdä jotakin, mihin en illalla tahdo käyttää aikaa. Aamuyöllä ei paljon nappaa lähteä salille, jos kuudelta aletaan valmistautua aamiaisen kautta arkipäivään. Töiden jälkeen taas tahtoisin viettää aikaa perheen kanssa. Siksi päätin, että nuo siirtymiset, joihin menee vähän säästä riippuen tunnin verran aikaa, ovat minun aikaani treenata.

Aamu on aina ollut minulle parasta aikaa liikkua, sillä silloin olen energisin ja saa myös liikunnan hoidettua niin sanotusti pois alta mieltä vaivaamasta. Siksi suunnitelmani on vältellä Helsingin aamuruuhkissa jumittamista autolla ja viedä lapsi hoitoon joko rattailla tai potkupyörän kanssa. Siitä seuraa, että työtyylini tulee olemaan väkisinkin aika sporttinen, mutta se on pieni uhraus. Tai ehkä kannan mukanani vaihtovaatteet, jos työpäivälle osuu jokin tärkeä palaveri, johon ei treenitrikoissa kehtaa mennä.

Olen ollut aina sitä mieltä, että hyötyliikuntaa vähätellään. Tiedän, että kävelyn ja juoksun rinnalle pitäisi ottaa ohjelmistoon myös lihaskuntojuttuja, mutta nyt ei ihan oikeasti nappaa mikään hikirääkki. Ehkä uusin Yogaia-jäsenyyteni ja sitoudun joogatuntiin aina, jos satun pitämään etäpäivän. Silloin pieni tauko ajatustyöstä saattaisi olla jopa hyödyksi, sillä joskus ajatusjumi aukeaa, kun tekee hetken jotakin ihan muuta. Varsin lempeää liikuntaa olisi siis luvassa tälle syksylle.

Miten te hoidatte pakollisen liikunnan ruuhkavuosina? Illalla kuntosalilla vai viikonloppuna tehospurtteina juosten? Vinkkejä otetaan vastaan! :)

(liivit saatu Yvetteltä, housut New Balancelta)