Suklainen sopulipiirakka
Bloggaajat ovat pahimman laatuisia sopuleita. Kun yksi keksii jotakin kivaa, muut apinoivat heti perässä. Pääsiäisen ansiosta melkein joka blogissa leivotaan nyt Kinder-piirakkaa – niin myös meillä! Blogista huomaa helposti, kun jokin stressaa tai vaivaa mieltäni. Silloin tahtoisin olla koko ajan keittiössä leipomassa tai laittamassa ruokaa. Ruuanlaitto on liikunnan lisäksi yksi parhaita tapoja helpottaa stressiä. Tällä reseptillä valmistuu uunipellillinen piirakkaa, mutta suosittelen tuplaamaan tuon vaniljakreemin, jos kokeilette ohjetta.
Kahden suklaan piirakka eli Kinder-piirakka
Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150g voita
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
Voikreemi:
150g voita
1 tl vaniljasokeria
5 dl tomusokeria
1 rkl vettä
Pinnalle:
200g maitosuklaata
200g valkosuklaata
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi paksua, kun vatkaimesta voi tiputtaa taikinan päälle kuvion eikä kuvio katoa heti. Lisää sitten joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä pohjataikinan ylimääräistä sekoittamista. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia. Jätä kypsä piirakkapohja jäähtymään kunnolla.
Notkista huoneenlämpöinen voi pehmeäksi. Mausta se vaniljasokerilla. Suosittelen aitoa vaniljasokeria, vanilliinisokeri on oikeasti aivan eri makumaailmasta. Sekoita tomusokeri voin joukkoon pienissä osissa koko ajan samalla vatkaten. Lisää vielä lopuksi vesi ja sekoita kreemi tasaiseksi. Levitä voikreemi piirakan päälle nuolijan tai lastan avulla mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Sulata maitosuklaa ja valkosuklaa vesihauteessa. Fiksu sulattaa suklaat erikseen, laiska samassa kipossa. Kuten kuvasta näkyy. Levitä sulatettu suklaa voikreemin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Voit jättää valko- ja maitosuklaata joko selkeästi erilleen, tehdä koristekuvioita tai sekoittaa suklaat melkein kokonaan toisiinsa. Makuasia tai oikeastaan ei ole! ;)
Psst! Mikähän ihmeen valkoinen töhnäkerros tuohon lasilautaseen yhtäkkiä ilmestyi näihin kuviin? Hyi olkoon! :D
imlacking
Hyvältä näyttää. Mun on pitänyt kokeilla Kinder-juustokakkua. Nyt vaan en oo hetkeen juurikaan makeaa syönyt ja tänä vuonna jäi suklaamunat kauppaan. Kinder-juustokakkujakin tietenkin on montaa erilaista, itse olen katsonut tätä ohjetta: http://keittiokriitikko.blogspot.fi/2014/08/kinder-juustokakku.html
Iina / MouMou
Mulla on vielä niin tuoreessa muistissa mango-juustokakku, niin ajattelin tehdä tästä suosiolla piirakkaversion. Ohjeita löytyy onneksi ihan joka makuun! :)