Helppo nakukakku eli naked cake
Miehen syntymäpäivien vuoksi minulla oli etsinnässä helpon nakukakun (naked cake) resepti. Kakun nimi juontaa juurensa sitä, että tämän kerroskakun reunoja ei peitetä kuorrutuksella, vaan ne jätetään aivan paljaiksi tai niille levitetään henkäyksenohut, läpikuultava kuorrutus. Aikaa tämän kakun valmistaminen vie, sillä kakku on uunissa melkein tunnin, kuorrutus jäähtyy ensin huoneenlämmössä tunnin ja sitten vielä jääkaapissa toisen, minkä jälkeen kakku tekeytyy vähintään muutaman tunnin ajan, mutta lopputulos on odottelun arvoinen.
Valkosuklaanakukakku
Pohja:
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Pohjien kostutus:
1 1/2 dl sitruunamehua
Valkosuklaaganache:
2 dl vispikermaa
350 g valkoista leivontasuklaata
30 g sulaa voita
puolikkaan luomusitruunan kuori raastettuna
Koristeeksi:
500 g pensasmustikoita
valkosuklaalastuja
Vaahdota kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää keskenään aiemmin sekoitetut voisula ja maito. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin ja lisää myös jauhoseos taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Voitele irtopohjavuoka, jonka halkaisija on 24 senttimetriä. ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia kunnes kakku on kypsä. Jos käytät halkaisijaltaan pienempää vuokaa, lisää paistoaikaa. Silloin kakusta voi koota kolmikerroksisen ja näyttävämmän. Voit laittaa folion kakun päälle, jos sen pinta uhkaa tummua liikaa.
Kuumenna kerma kattilassa ja kaada se valkosuklaapalojen päälle lasikulhoon. Sekoita tasaiseksi. Huomaa, että pienet sattumat kuuluvat asiaan ts. niistä ei tarvitse huolehtia. Lisää vielä sulatettu voi ja sekoita. Anna täytteen jäähtyä huoneenlämmössä noin tunnin verran sekoittamatta, lisää joukkoon raastettu sitruunankuori ja siirrä kuorrute sitten jääkaappiin vielä siihen asti, että se on jähmettynyt tarpeeksi. Voit sekoittaa täytettä muutaman kerran jääkaapissa, jähmettymiseen menee suunnilleen tunti.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahdeksi pyöreäksi kiekoksi. Kostuta pohja sitruunamehulla, samoin kannen alapuoli. Levitä kostutetun pohjan päälle valkosuklaatäytteestä puolet. Nosta sitten kansi täytteen päälle ja aseta irtopohjavuuan reunat takaisin. Levitä loput täytteestä kakun päälle. Siirrä kakku jääkaappiin maustumaan ja mehevöitymään pariksi tunniksi tai jopa yön ylitse. Koristele kakku tarjoiluvaiheessa valkosuklaalastuilla ja pensasmustikoilla. Harkitsin koristelua myös turkinpippurirouheella, jota sattui olemaan kaapissa. Olisikohan toiminut? :)
JMT
Oh my, tätä täytyy kyllä testata vielä joskus. Kuulostaa ja näyttää ainakin super herkulleselt ?
Iina / MouMou
Aikaa se vei, mutta on kyllä erityisen hyvää. :)
Annika/ Karkkipurkki
Oi nam, kuulostaapa ihanalle! :)
Iina / MouMou
Ja maistuu! <3
M
Pitääpä ottaa talteen. Kesällä synttärit ja viime vuonna leipomukset epäonnistu totaalisesti, kun tein smoothie kakun joka ei pysyny kasassa. :D Tää vaikuttas hyvältä ja vielä herkulliselta, tohonhan vois laittaa kesällä tuoreita mansikoita päälle. :) Ja tzatziki kakku taitaa myös päästä sillon taas listalle kun se onnistu eka kerralla, niin ehkä toisellakin ja sekin on niiin hyvää! :) Kiitos sulle ku jaksat näitä loistavia reseptejä ja helppoja sellasia jakaa.
Iina / MouMou
Hei, mä luin siitä silloin kommentteja! Moni oli todennut sen vaikeaksi ja jätin kokeilematta, kun ajattelin, että onnistumismahdollisuus on pieni.
Ja tsatsikikakku on NIIN hyvää! :)
Anna
Tällaista nakukakkuahan mä teen miehen synttäreille ensi viikonloppuna jonain versiona. Olin miettinyt että millaisen kakun tekisin. Viime vuonna tein lemoncurdilla ja valkosuklaaganachella täytetyn ja mustikoilla koristellun kakun, joten ehkä tänä vuonna jotain erilaista, mutta nakua kuitenkin.
Irish Coffeen makumaailma voisi olla passeli. Suklaiset kakkupohjat, mokkaganache kahteen väliin, kostutus viskillä ja päällimmäiseksi joku valkoinen viskillä maustettu juttu, vaikka vaahtokarkeista ja kermavaahdosta.
Joo. Nyt vähän jo innostuin. Kiitos inspiraatiosta! :D
Iina / MouMou
Hei, nam! Irish Coffee on loistava valinta. :)
Toinen hyvä on tämä (ylläpito ei ole vielä siirtänyt postausta tänne, niin en pääse näyttämään kuvia tai linkkaamaan postausta):
Guinness-suklaakakku
Kakkupohja:
2 1/2 dl Guinnessia
200 g voita
2 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
4 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl creme fraichea
2 munaa
1 rkl vanilliinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl ruokasoodaa
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl tomusokeria
1 dl vaniljakermaa