1. Jos värjätyt hiuksesi ovat kovin huonokuntoiset, mutta et tahdo leikata niitä, tee niin kuin minä ja ala pestä hiuksiasi vain hoitoaineella. Esimerkiksi Matrixin Biolage Cleansing Conditioner on minun suosikkini.
  2. Älä hätäänny, jos tyvikasvun sävy näyttää rumalta, sillä “keinotekoisen” eli värjätyn värin rinnalla se usein tekee niin. Lopputuloksen näkee vasta, kun hiuksissasi on pelkästään omaa väriäsi.
  3. Kasvatusprojekti voi olla hyvä aloittaa ottamalla hiuksiin raitoja, jolloin kasvatusrajasta ei tule niin jyrkkää. Minun hiuksistani kuultaa vieläkin vaaleaa raitaa läpi, mutta minusta se näyttää kivalta. Ainakin vielä toistaiseksi.
  4. Jos hiustesi värjätty osuus on omaa väriäsi vaaleampi, voit tehdä niin kuin minä, ja sävyttää hiuksesi sävyllä, joka on mahdollisimman lähellä omaa väriäsi. Näin kasvatusraja katoaa ja tyvikasvustahan sävy peseytyy ajan myötä pois.
  5. Malta leikata latvoja, vaikka tavoittelisitkin pitkiä hiuksia. Jossakin vaiheessa värjätty hius leikataan kuitenkin, joten älä suotta säästele.
  6. Käytä hyväksesi värinaamioita, jos hiukset näyttävät kasvatusvaiheessa rajuilta. Omaan väriin tarttuu vivahdetta ja kiiltoa, värjättyyn hiukseen enemmänkin väriä. Hyviä on ainakin Biozellilla ja Cutrinilla.
  7. Kokeile, auttaisiko Biotiini-kuuri kasvattamaan hiuksia nopeammin. Muista, että tulokset eivät näy heti, joten kannattaa syödä ainakin muutama kuuri.
  8. Ole kärsivällinen äläkä luovuta kesken. Jos kuitenkin alkaa tökkiä, harkitse vakavissasi, jos leikkaisitkin lyhyet hiukset, jolloin saavuttaisit päämäärän nopeammin.
  9. Kerro kampaajalle suunnitelmistasi ja miettikää yhdessä, miten kasvatusvaiheessa olevasta tukasta saa kauniin. Kasvattaminen ei tarkoita, ettei kampaajalla tarvitse käydä. Pakko ei tietenkään ole.
  10. Varaudu siihen, että hiukset käyttäytyvät jatkossa eri tavalla. Joillakin oma hius on lasimainen ja liukas, toisilla kovin sähköinen ja hallitsematon. Mukaviakin yllätyksiä voi tulla vastaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Löytyykö muita oman värin kasvattajia? Mitä vinkkejä te antaisitte? :)