Huonosti, kiitos kysymästä. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että iho on vielä huonommassa kunnossa kuin tässä postauksessa, mutta löysin onneksi edes väliaikaisen avun epämiellyttävään tunteeseen. Suunympärysihottuma, jota tuo kasvoissani oleva näppyläsuma 95% todennäköisyydellä on, on valitettavasti siitä kurja ihotauti, etteivät lääkärit tiedä siitä juuri mitään. Luin Jennin postausta samasta aiheesta ja oloni on entistä epätoivoisempi. En osaa sanoa, mikä tämän sai puhkeamaan. Nenänpieleni ovat aina olleet punertavat, mikä viittaa siihen, että tämä on ns. kytenyt jo teini-iästä asti. Nyt ihottuma kuitenkin puhkesi ja levisi nenänpielistä leukaan ja jopa otsalle. En tiedä, johtuuko tämä lisääntyneestä treenistä ja hiestä sekä kasvojen pyyhkimisestä treenipyyhkeellä, ruokavaliosta, joka meni suurilta osin uusiksi, vaiko kosmetiikasta, mitä epäilen eniten tästä kolmikosta. Tilanne on tällä hetkellä näin paha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen siitä hankala tapaus, että blogin kautta testaan todella monia kosmetiikkatuotteita samaan aikaan, joten minun ei ole helppoa yhdistää ihottumaa mihinkään yksittäiseen tuotteeseen, vaikka kosmetiikkaa epäilenkin reaktion laukaisusta. Tämä nimittäin alkoi pahentua samoihin aikoihin, kun luovun synteettisistä ihonhoitotuotteista. Epäilen kuitenkin erästä alkoholipitoista kasvovettä ja ehkä yhtä puhdistusvaahtoa. Harmittaa, että kun käytin synteettistä kosmetiikkaa, ihoni oli todella hyvässä kunnossa, mutta nyt, kun haluan käyttää laadukkaampia raaka-aineita luonnonkosmetiikan muodossa, iho oireilee. Kortisoni vain pahentaa ihottumaa, vaikka saattaakin auttaa hetkellisesti. Tähän ei ole siis mitään taikakeinoa, vaan täytyy saada ihonhoitorutiinit kuntoon.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvissa näkyvät Madaran nokkostuotteet ovat ne, joita illalla käyttämällä saan aamuksi siedettävän ihon. En tiedä miksi, mutta meikin alla nämä eivät auta, vaan illalla iho on punainen, vaikka meikin alle suihkisi rauhoittavaa suihketta ja levittäisi tuota nokkosvoidetta. Onneksi edes yöllä tuotteet tekevät kuitenkin taikoja ja aamut ovat toivoa täynnä. En siis sano, että nämä auttavat ihottumaan tai parantavat sitä, mutta väliaikaista helpotusta näistä saa. Joku ehdotti jo nollalinjaa kosmetiikan kohdalla, mutta lueskelin aiheesta eikä ole mitään todisteita, että kosmetiikasta luopuminen auttaisi. Pitää siis etsiä vaan oikeat tuotteet ja siitä saattaa tulla pitkä ja raskas matka. Onneksi olen keksinyt jo muutaman jipon ihottuman lannistamiseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Neljä keinoa peittää suunympärysihottumaa:

  1. Nokkostuotteet. Nokkonen rauhoittaa ihoa, joten suihketta voi suihkutella illan aikana muutamankin kerran puhtaalle iholle. Voidetta levitän niin paljon kuin iho sitä tuntuu tarvitsevan, mutta ohuemmin kuitenkin ihottuman päälle, sillä selkeästi minun kohdallani kaikki ihoa tukkiva ärsyttää sitä.
  2. Tumma silmämeikki. Jos ihottuma on eniten suun ympärillä (tämä ei ole vitsi, sillä se tosiaan voi levitä muuallekin kuten minulla kulmakarvojen väliin), kannattaa huijata katse silmiin.
  3. Mieluummin kosteuttava ja kuultava meikkivoide kuin mattainen tai puuterinen, sillä muuten jo muutaman tunnin jälkeen suunympärysihottuma on kuiva ja hilseilevä.
  4. HYMYILE! Katsokaa nyt vaikka eroa noiden kahden kasvokuvan välillä. Rento tai vakava suu vetää huomiota huonoon ihoon paljon helpommin, sillä jostakin syystä hymyilevää ihmistä haluaa katsoa silmiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lisävinkkejä tämän pirulaisen selättämiseksi otetaan vastaan! :)