Olisin voinut vannoa, että olen jo kirjoittanut postauksen tv-sarjoista, jotka voisin julistaa maailman parhaiksi, mutta en löytänyt sitä pirulaista mistään. Se saattaa olla kyllä poistettujenkin postausten joukossa eli muistini ei välttämättä reistaakaan niin pahasti kuin joskus pelkäsin. Ehkä suosikkisarjalistaa olisi aika vähän päivittääkin, joten viisi parhasta tv-sarjaa päätyivät esittelyyn heti. Jaoin sarjat kahteen kategoriaan, sillä ne eivät ole aivan tasavertaisia keskenään. Mutta sellaista elämä on!

Parhaista parhaat:

Glee – Musikaalimaailmasta inspiraationsa saanut sarja taisteli pitkään HIMYM-sarjan kanssa suosikkisarjani tittelistä, mutta tuon seuraavana käsittelyssä olevan sarjan kausien tasainen huononeminen nosti yhtäkkisesti Gleen voittajaksi. Tässä kun on terää edelleen, vaikka kausia ei tosin ole ihan yhtä paljon tehty kuin verrokillansa on. Olen ihastunut tämän ns. teinisarjan henkilöhahmoihin palavasti ja elän heidän mukanaan niin tiiviisti, että tuijotan jaksot aina alusta loppuun täydessä hiljaisuudessa. Jotenkin tuo sarja vaan imaisi omalaatuisella toteutuksellaan mukaansa heti alusta asti. Iso plussa tulee sarjan laulavista julkkisvieraista!

glee

How I Met Your Mother – Rakastuin sarjaan ja monta kautta se olikin ehdoton suosikkini, mutta loppua kohden sarjan hohto on valitettavasti alkanut himmetä. Sarjan ideana on, että sarjan miespäähenkilö muistelee aikoja ennen kuin tapasi lastensa äidin ja nyt, kun äiti alkaa jo olla mukana kuvioissa eikä ole enää mysteeri, ei sarjassa ole oikeastaan enää tuttua kipinää, vaikka sen henkilöhahmot ovatkin lähellä sydäntäni. Sitä pakollista kuoliniskua vain odottaa, jotta tarina saadaan päätökseen. Voiko jossakin kirjoittaa adressin, että sarjaa jatkettaisiin ilman Tediä ja hänen pettymykseksi osoittautunutta vaimoaan? :D

how_i_met_your_mother

Paremmat kuin vain hyvät:

The Big Bang Theory – Tähän sarjaan olen  näköjään viitannut blogissa aiemminkin. Neljän nörttipojan elämään keskittyvä sarja kolahti kemian opiskelijaan aikanaan kovaa, mutta tykkään tästä kyllä edelleen. Vaikka vastassa olisi ydinfysiikka, nämä miehet hämmentyvät silti eniten toisen sukupuolen edustajista ja naisenlogiikasta, joka ei ole loogista alkuunkaan. Tahtoisin kirjoittaa rakkauskirjeen Sheldonille, joka järjestää muronsa niiden kuitupitoisuuksien mukaan järjestykseen hyllylle keittiöön.

the_big_bang_theory

Cougar Town – Salainen paheeni, myönnän. En oikeastaan osaa määritellä, mikä tässä omituisessa sarjassa nyt niin kiehtoo. Ehkä se on se tunne, kun voi oikeasti laittaa aivot narikkaan ja keskittyä hetkeksi hömppään, jossa ei ole sen suurempaa sitovaa juonta kuin jaksokohtainen juoni. Ei siis niin haittaa, jos jaksoja jää välistä. Tästä sarjasta on tarttunut huudahdus: “Penny Can!”

COugar-Town

The Client List – Maailman kaunein Jennifer Love Hewitt tähdittää sarjaa, jonka idea on ehkä hieman synkkä, mutta toteutus sitäkin parempi. Perheenäiti joutuu rahapulassaan tienaamaan elantonsa hieman epäilyttävällä tavalla miehiä viihdyttämällä. Erilaisten asiakkaiden ja miestyyppien käsittely sekä oudosti kadonneen aviomiehen mysteerin selvittäminen koukuttavat. Tässä sarjassa on jotakin “aavekuiskaajamaista”, mutta en tiedä, aiheuttaako tuon tunteen vain Jennifer vaiko sarjan salaperäinen tunnelma.

client_list

Sitten niitä omia suosikkisarjoja kehiin kommenttiboksin puolella, kiitos! Tarvitsen lisää katsottavaa, kun nämä omat suosikit on kahlattu tietokoneelta noin miljoonanteen kertaan läpi. ;)

(kuvat täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä)