Moksun kesäinen lihapata
Jääkaapissa oli tänään paketti maustamatonta possua, joka oli menossa vanhaksi. Vihannesosastolta taas kuului mutinaa, ettei se paprikakaan ole enää loistokunnossa. Räjähtämispisteessä olevista tomaateista puhumattakaan! No, meillä syötiin sitten tänään possupataa. Tämä helppo ja nopea resepti on yksi suosikeistani. Tiedättehän ne reseptit, joita muuntelee aina vähän johonkin suuntaan, mutta silti ne maistuvat hyvältä. Toivottavasti tekin tykkäätte, jos päädytte tätä kokeilemaan!:)
Moksun kesäinen lihapata
loraus oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
480 g porsasta suikaleina/paloina
1 dl grillauskastiketta
iso punasipuli
15 herkkusienen kannat (tai 5 isoa kokonaista sientä)
puolikas keltainen paprika
1 dl valkoviiniä
3 isoa tomaattia
kourallinen basilikan lehtiä
Kuullota öljyssä hienonnetut valkosipulinkynnet keskilämmöllä. Lisää possut ja ruskista lihojen pinta kauniiksi täydellä teholla.
Lorauta grillauskastiketta sekaan ja anna kiehua keskilämmöllä muutama minuutti. Paloittele sillä aikaa sienten kannat sekä suikaloi paprika ja sipuli.
Lisää joukkoon sienet, paprika ja sipuli. Sienethän meillä oli kantoja, koska ne olivat jääneet yli pekoni-aurajuustosienistä.
Sekoittele pari minuuttia ja lorauta sekaan valkoviiniä. Kuten ehkä huomaatte, alkoholitonkin käy. Anna kiehua muutama minuutti ja paloittele sillä välin tomaatit.
Lisää tomaatit ja basilika, sekoita hyvin ja anna hautua kannen alla muutama minuutti.
Tarjoa pataa haluamiesi lisukkeiden kanssa. Tästä annosestahan ruokkii siis helposti neljä ihmistä. Meillä nautiskeltiin possupataa tänään kinkkihenkisesti laimeassa kasvisliemessä keitettyjen nuudeleiden kera. Oli meinaan hyvää niin hyvää kuin vaan olla ja voi!<3
Arde
Aijai, nälkähän tässä tulee! :)
MouMou
Kyllä vaan, kolmas satsi mahtuisi tuota vielä.;)
lotta
mahtaisikohan ohje toimia kanalla tai naudalla, kun tuo possu ei oikein tälle nirsolle maita :D vaikuttaa muuten niiiin maukkaalta :—)
MouMou
Helposti. Aina saa ja pitää soveltaa.:)
Tiramisu
Oon tosi huono syömään punaista lihaa, mutta tämä näyttää sen verran herkulliselta, että on ehkä pakko koittaa! Kiitos siis tästä :)
MouMou
Jos hirvittää liikaa, kana toimii myös.:)
Cole
Kokkailuohjeet blogin parasta antia, suoranaista parhautta <3
(Ja joiden takia aikanaan tänne löysin ja jumahdin :)
kiitos, just keep 'em coming!
MouMou
JEE!<3
MouMou
Herranjestas, ootko vaihtanut profiilikuvas?!:O
Cole
?_?
En suinkaan, tämähän on ollut alusta asti :)
MouMou
En siis tunnusta, että tajusin vasta nyt, mitä se esittää. Miten voi ihminen katsoa noin väärin!:D *menee nurkkaan häpeämään*
Cole
^__^
Nanni
Jes! Ruokapostaus! :) jotain safkaa pitäs saada, päivän ainoana ateriana toimii lintsin makkaraperunat! :D:D
MouMou
No mutta, ne maistuu törkeän hyvältä eli uusi annos vaan illalla.;)
Siiri
Oi nam! Oli pakko kokeilla omaa versioo tästä, jätin herkkusienet pois kun en oikein sienistä piittaa.. Ens kerralla pois jää myös liha :) Mutta kiitoskiitoskiitos! Ihan huiman hyvää oli!
MouMou
En minäkään ihan kamalasti sienistä tykkää. On vaan paha tapa tunkea aina vähän kaikkea ruokaan.:) Kiva, jos maistui!<3
:) Pirtsakka :)
Het aamusta tuli kova nälkä kun tuota herkkua katselin.
MouMou
Kiva kuulla!:)
Nata
Ihanaa kun jaat myös ruokareseptejä blogissasi. :) Kiitos siitä! Tämä resepti kokeiltiinkin jo, ja oli oikein hyvää, terveisin koko meidän perhe, jolle kokkasin. ;)
Kiitos ihanasta blogista ja mukavaa alkuviikkoa sinulle Moksu!
MouMou
Ihanaa alkuviikkoa sinnekin!:) Ja terveisiä takaisin. Kiva, jos resepti-idea on pidetty myös muualla kuin meidän perheessä.