Perjantain lettukesteillä valmistettiin herkullista mutakakkua, joka on ystäväni Manun bravuurijälkiruoka. Sainkin varastaa reseptin blogiini, joten tässä tulisi helppo jälkiruokaohje kaikille, joiden mielestä suklaa on vaan NIIN hyvää!;)


Maunon mutakakku

200 g tummaa suklaata

200 g voita

4 munaa

2 dl sokeria

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Laitetaan uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sitten vatkataan munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Sulatetaan suklaa (jonka piti Moksun mukaan olla ehdottomasti Fazerin tummaa suklaata, mutta jota Moksu ei saanut edes vähän maistaa) ja voi.

Kaadetaan se möhnä munasokeriseokseen.

Lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sitten sekoitetaan varovasti, mutta ihan hyvin voi sähkövatkaimella huristella kevyesti.

Kaadetaan seos voideltuun ja jauhoitettuun pyöreään vuokaan.

Annetaan herkkupersauksen nuolla vatkaimet!:D

Paistetaan kakkua uunin alatasolla n. 15 min. Mutakakun pointti olisi jäädä sisältä tahmeaksi, joten ei anneta sen kypsyä liikaa. Jos siis pinta alkaa kohota, kiskaise kakku ulos. Muuten siitä tulee p*ska.

Vaikka joku kersa huutaisi vieressä, että: “MAISTETAAN JO!”, jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua. Ensin se voi olla ihan huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa. Mutakakun kanssa sopii vaikkapa jäätelö, marjakastike tai kermavaahto. (Tai ne kaikki, kuten herkkupersaus väittää.)