Jääkaapissa oli tänään paketti maustamatonta possua, joka oli menossa vanhaksi. Vihannesosastolta taas kuului mutinaa, ettei se paprikakaan ole enää loistokunnossa. Räjähtämispisteessä olevista tomaateista puhumattakaan! No, meillä syötiin sitten tänään possupataa. Tämä helppo ja nopea resepti on yksi suosikeistani. Tiedättehän ne reseptit, joita muuntelee aina vähän johonkin suuntaan, mutta silti ne maistuvat hyvältä. Toivottavasti tekin tykkäätte, jos päädytte tätä kokeilemaan!:)


Moksun kesäinen lihapata

loraus oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

480 g porsasta suikaleina/paloina

1 dl grillauskastiketta

iso punasipuli

15 herkkusienen kannat (tai 5 isoa kokonaista sientä)

puolikas keltainen paprika

1 dl valkoviiniä

3 isoa tomaattia

kourallinen basilikan lehtiä

Kuullota öljyssä hienonnetut valkosipulinkynnet keskilämmöllä. Lisää possut ja ruskista lihojen pinta kauniiksi täydellä teholla.

Lorauta grillauskastiketta sekaan ja anna kiehua keskilämmöllä muutama minuutti. Paloittele sillä aikaa sienten kannat sekä suikaloi paprika ja sipuli.

Lisää joukkoon sienet, paprika ja sipuli. Sienethän meillä oli kantoja, koska ne olivat jääneet yli pekoni-aurajuustosienistä.

Sekoittele pari minuuttia ja lorauta sekaan valkoviiniä. Kuten ehkä huomaatte, alkoholitonkin käy. Anna kiehua muutama minuutti ja paloittele sillä välin tomaatit.

Lisää tomaatit ja basilika, sekoita hyvin ja anna hautua kannen alla muutama minuutti.

Tarjoa pataa haluamiesi lisukkeiden kanssa. Tästä annosestahan ruokkii siis helposti neljä ihmistä. Meillä nautiskeltiin possupataa tänään kinkkihenkisesti laimeassa kasvisliemessä keitettyjen nuudeleiden kera. Oli meinaan hyvää niin hyvää kuin vaan olla ja voi!<3