Omar-karkkikuorrutuksesta ja mustikkapiirakasta
Vähän kuin taapero tietää, ettei tahmaisen NIVEA-rasvan sotkeminen taulutelevisioon ole hyvä idea, tiesin minäkin, että jos leivon Omar-mustikkapiirakkaa, syön sen kokonaan enkä mahdu enää farkkuihini. Leivoin silti, koska niin se taaperokin olisi silti taiteillut rasvalla. Kiitos vaan Nelliina, kun jaoit ohjeen blogissasi. Tämä oli niin sanotusti vähän liian hyvää. Onneksi tajusin tehdä vain Teema-lautasellisen (16×16 cm), ohjeen mitat on laskettu sitä varten. Jos teet piirakkavuoallisen, tuplaa raaka-aineet.
Omar-karkkikuorrutettu mustikkapiirakka
Pohja:
50 g voita sulatettuna
0.5 dl sokeria
0.75 dl kaurahiutaleita
0.75 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
Päälle:
mustikoita (tuoreita jo uuniin, pakkasesta vasta kypsän pohjan päälle)
3/4 pussia Omar-karamelleja
1.5 dl kuohukermaa
Pane uusi lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita pohjataikinan ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä massa voideltuun vuokaan tasaisesti ohueksi kerrokseksi. Nostele reunoilta vähän korkeammalle. Paista pohjaa suunnilleen 20 minuuttia. Tarkkaile väriä, tavoite on kullanruskea. Kun pohja paistuu, valmista karamellikuorrutus.
Keitä miedolla (itselläni oli 4/9) lämmöllä kermaa ja Omar-karkkeja kattilassa niin, että Omarit sulavat. Keitä sunnilleen 20 minuuttia kunnes seos alkaa paksuuntua. Sekoita koko ajan. Kippaa kypsän pohjan päälle pakastemustikoita niin, että pohja peittyy kunnolla. Anna karamellin jäähtyä muutaman minuutin ajan ennen kuin kaadat sen mustikoiden päälle. Jäähdytä piirakka ja PIILOTA SE, koska kuka tahansa piirakan haistaa ensimmäisenä, myös syö sen! :D
Anniina
Oijoioi, tuota on niin pakko testata! Onneksi pääsen ensi perjantaina mustikkametsään! :D
Iina / MouMou
Munkin pitäisi mennä ennen kuin hirvikärpäset iskevät. Inhoan niitä tahmatassuja! :D
Aurora
Oooh! Kokeiluun menee! :P
Iina / MouMou
Varo vaan, voit jäädä koukkuun! <3
JJ
Ensin asia yksi; ei tällaisia saa julkaista (tiedän mitä siis teen tänään kotona…)
Toinen asia; näin teidät Nöpsykän kanssa reilu viikko sitten kiirehtimässä Baanan sillan yli. Tohkeilin autossa miehelle että “toi on siis MouMou..siis Iina..siis se on siis..kun mulla on olo että pitäis huuta moi-ja-hei-ja jotain ja ei ku”. Sain osakseni omituisia katseita mutta siis; MOI :D
Iina / MouMou
MOI! Ja saa huutaa! :D
Käyn yleensä niin hitaalla, että moikkaan takas ja kotona mietin, kenellehän ihmeelle moikkailin. <3
HAH!
Lisää vaan Omar-mättöä ja kaikki menee jalkoihin :D
Iina / MouMou
Jos sellainen häiritsee ja tulee morkkis, ei kannata syödä. Tai lähde vaikka lenkille? Kannattaa toki muistaa, että saat olla ihan millainen haluat. <3
Tiia K
Apua mikä herkku, tää vie mustikkapiirakan ihan uudelle tasolle. <3
Iina / MouMou
Tätä vois kokeilla myös raparperipiirakkaan. NAM! <3
piia
Ei. Ei käy. En ala.
Aion unohtaa, että edes kuulin tällaisesta.
(As if!)
yst. terv. nimim. Miten tämän herkutteluputken saa katkaistua??!
Iina / MouMou
Kumitan tämän ohjeen päästäsi, älä huoli! :D
emzi/emmelemzi
Kuulostaa aivan ihanalta! <3
Iina / MouMou
<3
Nelliina-fani
JUMALAUTA NYT!! Kiitos Nelliina (vanha lempi bloggarini) ja kiitos sinä, kun jaatte tän reseptin ilosanomaa. Aivan parasta piirakka! 😍😍😍
Iina M.
Niin on muuten munkin! Nelliinan takia aloitin koko blogin aikanaan. 🫶🏼
Ja siis joo, tää resepti pitää tallettaa jonnekin kansallisaarteeksi!
Piip
Tätä pitää tehdä ihan joka vuosi!!
Iina M.
No sanopa muuta! Ihan superhyvää. 😍