MAINOS / HOBBYHALL.FI-VERKKOKAUPPA

Siperia opettaa, mutta on tässä tehty taustatyötäkin. Huhhuh, miten paljon niksejä ja vinkkejä “kissavanhemmuuteen” löytyy. Meillä onneksi kahden kissamme kotiutumisessa apuna oli myös Esyn henkilökunta. Nämä listaamani vinkit toimivat parhaiten jo aikuisille kissoille, pennuista ei ole kokemusta lähivuosilta. Halusimme ottaa aikuisia kissoja, mutta muita reunaehtoja emme rescuekissoille asettaneet. Suurin motivaatio oli antaa loppuelämän koti muutamalle sitä tarvitsevalle kissalle.

Kissat ovat olleet meillä nyt toukokuun alusta eli melkein kaksi kuukautta. Tästä postauksesta voit lukea lisää kissojen sijoitusprojektistamme. Puhun usein adoptoineeni kissat, mutta ihan virallisesti tuo kaksikko on sijoitettu meille. Jos muuten huomaat alla olevaa vinkkilistaa lukiessasi, että sieltä puuttuu jotakin oleellista, lisää ihmeessä oma vinkkisi kommenttiboksiini. Olisi kiva kuulla, mitkä ohjeet ovat nousseet muiden kissanomistajien arjessa kultakaivoksiksi.

10 vinkkiä uudelle kissanomistajalle:

1. Luo kissalle piilopaikkoja. Tämä ei koske vain rescuekissoja, vaan jokainen kissa ansaitsee paikan, jossa voi rauhoittua ja jonne voi paeta, kun siltä tuntuu. Hyvässä piilossa voi olla vaikkapa raapimispuu samassa. Se vähentää todennäköisyyttä, että kissa teroittaa kyntensä sohvaasi.

2.  Opettele kissan elekieltä. Ei tarvitse kasata kokonaista sanakirjaa, mutta perusasiat on hyvä olla hallussa. Mitä korvien eri asennot tarkoittavat? Milloin kissa maukuu nälkää ja milloin seuraa? Ja tunnethan jo hitaan silmienräpäytyksen taian?

3. Yleissääntö kuulemma on, että kissan juomakupin olisi hyvä olla niin iso, etteivät viikset kastu. Plussaa, jos kevyessä kupissa on pohjassa liukueste, ettei kuppi liu’u kissan juodessa siitä. Muurla Muumi Pets -kulhoja on useita kokoja, meillä on koko XL, mutta pienempi L-kokokin riittää hyvin. Tytöt vaan tykkäävät välillä juoda samaan aikaan ja tällä kupilla se on mahdollista.

4. Muista leikkiä kissan kanssa. Stressi ja tylsistyminen ovat kissan arjen pahimmat viholliset. Stressiä voi torjua mahdollisimman rauhallisella ympäristöllä, tylsistymistä taas yhteisellä tekemisellä. Kissa rakastaa käyttää saalistustaitojaan jahdaten vaikkapa höyhenlelua.

5. Hanki hiekkastopparimatto! Vaikka varsi-imuri on nerokas hankinta kissaperheeseen, onhan se kivempi, kun kissanhiekat jäävät mattoon kissan poistuessa laatikosta eivätkä leviä ympäri kämppää.

6. Anna kissan ratkaista pulmia. Pulma voi olla vaikkapa maton kulman alle piilotettu herkkunappula tai interaktiivinen kissan älypeli. Mikä tahansa, mikä aktivoi kissan aivoja. Tässä on hyvä muistaa, etteivät älypelit ole kaikkien kissojen mieleen, meillä ruskea tiikeri on enemmän aktivointia vaativa tapaus ja Ansku taas leikkii mielellään.

7. Hanki tarpeeksi tilava kuljetuslaatikko. Tässä mokasin itse aluksi, kun vain oletin, että kissamme ovat pieniä, joten pienin boksikoko riittää. Ei riittänyt, isompi kissamme ahdistui siellä. Nyt Ansku matkustaa pikkuboksissa ja tilavampi vaaleanpunainen kuljetuslaatikko kissalle kuuluu Valtralle. Tämän kasaaminen onnistuu helpoiten niin, että asettaa ensin “lattian”, sitten ovet ja mustat kiinnikkeet ja viimeisinä pinkit kiinnikkeet sivuihin.

8. Totuta hitaasti uuteen. Kissat ovat siitä herkkiä tapauksia, että niillä saattavat mennä pasmat helposti sekaisin. Jos siis aiot totuttaa kissaa harjaamiseen, aloita sillä, että annat kissan haistaa harjaa. Syliin nostamiseen voi alkaa totuttaa sillä, että asetat kätesi kissan ympärille. Siitä sitten hitaasti totutat paineen tunteeseen kyljillä ja sen jälkeen nostamiseen niin, että nostat aluksi etutassuja vain hieman.

9. Jos mahdollista, anna kissan kiivetä korkealle. Tuo naulakon yläpuolelle kiinnitetty kissojen kiipeilyseinä on sekin HobbyHallin, mutta ostin sen jo alkuvuodesta, kun rescuekissat olivat vasta muuttamassa meille. Samoin ykköskohdan beige raapimispönttö. Löydät molemmat kissantuoteosastolta.

10. Muista, että kissa voi elää jopa 20 vuotta. Se on aika, jonka sitoudut viettämään lemmikkisi kanssa. Tämä taitaa olla sopiva vuodenaika muistuttaa, ettei kissaa ei oteta vain kesäkaveriksi. Eikö niin?