KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / BIKESTER.FI

Naisten Kymppi lähestyy ja alan palailla ulkotreenien pariin. Ensimmäinen lenkki jännitti ja pelkäsin keuhkojeni räjähtävän, mutta muutaman kilometrin reippaan kävelyn jälkeen testailin jo lyhyitä hölkkäpätkiä tutulla soratiellä maalla. Mikä sen motivoivampaa kuin pitkittyneestä pöpöstä irti pääseminen. Ehkäpä se, että Bikester.fi-nettikauppa pyysi minua yhteistyöhön! He tarjoavat netissä parhaan valikoiman polkupyöriä ja varusteita jokaiseen makuun sekä parhaan mahdollisen asiantuntemuksen pyörää valitessa, mutta tahtoivat korostaa myös laadukasta juoksuvaatevalikoimaansa. Valitsin sieltä esittelyyn sekä tuttuja että tuntemattomampia merkkejä ja tuotteita.

Bikester.fi on nopea ja helppokäyttöinen nettikauppa

Tilauksen tekeminen oli helppoa, ja löysin haluamani tuotteet nopeasti erilaisten kategorioiden avulla. AKTIVITEETIT-kategorian alta kun löytyy lajeista niin uinti ja retkipyöräily kuin etsimäni juoksukin. Juoksuvarusteet on vielä jaettu alakategorioihin, joten ei aikaakaan kun olin naputellut ostoskoriini juoksutrikoot ja -liivin sekä vinon pinon juoksusukkia ja muita pienempiä asusteita. Triathlon-tuotevalikoimaa en vielä näillä meriiteillä lähtenyt tutkimaan, mutta sellainenkin verkkokaupasta löytyy. Tilaukseni maksoin Klarnalla, jotta voin maksaa laskun vasta, kun paketti on saapunut. Se tulikin n. viikossa lähikauppaani. Haluaisitko kuulla lisää juoksuvaatteistani? Takataskustani löytyy pari täsmävinkkiä niin meille lyhyille taskuvenuksille kuin taskuja rakastaville juoksijoillekin. Aika taskupainotteista, myönnän! 😅

Juoksutrikoiden lyhyt oppimäärä

Treenivaatteet ovat oleellinen osa juoksua. Vääränlainen vaate voi jopa pilata treenin hankaamalla tai rullaantumalla juoksun aikana. Juoksuhousujen tulisi olla käytössä päällä mahdollisimman huomaamattomat. Bikester-nettikaupan asiantuntijoiden mukaan useimmat juoksijat suosivat ihonmyötäisiä, kevyestä ja hengittävästä materiaalista valmistettuja juoksuhousuja tai trikoita. Juoksun aikana housut eivät saa missään tapauksessa hangata, mutta eivät myöskään valua, mikä on varsinkin meille päärynävartaloisille valitettavan tuttu ongelma. Parhaat housut ovat kevyet, ja ne imevät mahdollisimman vähän kosteutta siirtäen sitä pois iholta.

Näin löydät sopivat trikoot alle 160-senttiselle

Pituuteni (tai lyhyyteni) vuoksi salainen aseeni ovat 7/8-mittaiset trikoot, jotka ovat minulle sopivat eivätkä rullaannu nilkkoihin. Nämä Sauconyn musta- ja sinisävyiset kierrätetystä polyesteristä ja spandexista valmistetut Solstice 2.0 -juoksutrikoot on oikeastaan tehty viileämmille ilmoille eli loppusyksyyn ja alkukevääseen tai jopa talveen, mutta ne eivät silti hiosta, vaikka aurinko porottaa suoraan taivaalta. Valitsin nämä enemmänkin Helsingin hyytävä merituuli kuin viileä vuodenaika mielessäni.

Nämä ihmetrikoot maksavat nyt vielä melkein 30€ vähemmän kuin yleensä! Tartu ihmeessä tarjoukseen, jos trikoiden kuvaus resonoi yhtään. Näissä trikoissa on molemmissa sivuissa syvä puhelintasku, mikä on minun arvosteluasteikollani täyttä luksusta. Trikookategoria Bikester-nettikaupassa tarjoaa juoksuhousuja ihan joka makuun ja nämä täyttivät minun vaatimukseni. Housujen pituuden voi valita sivupalkin filtterin avulla.  Selaa muita juoksuhousuja TÄSTÄ.

Juoksuliivi on super varsinkin pimeällä

Juoksuliiviä voi käyttää paristakin eri syystä. Itselleni tärkeimmät ovat mahdolliset taskut (tässä niitä ei ole, koska housuissani on kaksi taskua) ja pimeään vuodenaikaan heijastimet, joita on jostakin kumman syystä ollut minulla useammin ala- kuin yläosissa. Vettähylkivät tai jopa vedenpitävät juoksuliivit mahdollistavat juoksemisen kaikkein epäsuotuisimmissakin olosuhteissa. Kesäisiin olosuhteisiin sopivat parhaiten juurikin liivit tai erittäin kevyet ja hengittävät sekä tuulta ja vettä hylkivät juoksutakit. Itselläni on tämä tällä hetkellä melkein 50% alessa oleva Craftin lyhyt juoksuliivi, jonka “cropattu” malli ei saa minua näyttämään eräoppaalta toisin kuin pidemmät liivit. Tämä on täysin heijastava, mutta valoisalla näyttää valkoiselta. Tämän alla minulla on vanha, musta trikootakkini. Juoksutakit ja -liivit löydät TÄÄLTÄ.

Uskalla vaihtaa luottolenkkarit vähän erilaisiin

Entäpä juoksukengät sitten? Omani ovat jo kuukausia vanhat ja Asics-merkin. En uskaltaisi ottaa käyttöön ihan uusia kenkiä vain kuukautta ennen juoksutapahtumaa. Saan hyvin helposti rakkoja ja hankaumia jalkoihini, joten vanhassa vara parempi. Tätä samaa mallia eli Asics GT1000 -kenkää myydään enää vaaleanpunaisena, mutta toista suosikkimalliani Asics Gel-Nimbus -kenkää löytyy todella monessa eri värissä. Gel-Nimbus tarjoaa upean värivalikoiman ja kantapääpuristuksen, jos pitää sellaisesta. Itse en aluksi tykännyt, mutta nykyään juoksen tietyssä maastossa (lähinnä polkujuoksua metsässä) juuri tällaisilla lenkkareilla. Kannattaa rohkeasti astua pois mukavuusalueelta ja tutustua myös luottomerkkinsä muihin malleihin. Asics-juoksukenkiä voit selata TÄÄLLÄ.

Ihanaa olla taas terve ja treenikunnossa. Naisten Kymppi, täältä tullaan! 👟